Στα πλαίσια του Συνεδρίου «Capital & Vision» στις 29 Σεπτεμβρίου 2012 στο Ξενοδοχείο Hilton στην Αθήνα, 11:15 – 13:30, θα λάβει χώρα επίσημη ομιλία του Γερμανού Υφυπουργού Hans-Joachim Fuchtel και στη συνέχεια ανοικτή συζήτηση με συμμετέχοντες σημαίνοντες παράγοντες της ελληνικής ενεργειακής αγοράς. Εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης θα μιλήσει ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών & Δικτύων, κ. Νότης Μηταράκης.

Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε μια δύσκολη μεταβατική φάση. Η κρίση και η ύφεση καθιστούν επιτακτική την ανάγκη αναζήτησης νέων ευκαιριών και δυνατοτήτων ανάπτυξης. Κεντρικό ρόλο στο νέο προσανατολισμό διαδραματίζει η ελληνογερμανική αναπτυξιακή συνεργασία με ιδιαίτερη έμφαση και στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Ποιο είναι όμως το βέλτιστο ρυθμιστικό και νομικό πλαίσιο, ποιες οι βέλτιστες πολιτικές για την ανάπτυξη των ΑΠΕ στην Ευρώπη και στην Ελλάδα; Ποιες πολιτικές ενισχύουν και ποιες αναχαιτίζουν την ανάπτυξη των ΑΠΕ;

Η συζήτηση θα αφορά στον προσδιορισμό των ευκαιριών αλλά και των προκλήσεων που προκύπτουν για την ελληνική οικονομία σε αυτόν τον τομέα με κατάλληλη αξιοποίηση παραδειγμάτων από το εξωτερικό και δη την εξόχως αναπτυγμένη Γερμανική αγορά ΑΠΕ.

Πρόγραμμα εκδήλωσης

11:15 Χαιρετισμός από τους Διοργανωτές:
Χ. Κατσιούλης, Διευθυντής Friedrich Ebert Stiftung, Αθήνα
Δρ. Α. Μεταξάς, Πρόεδρος Ελληνικού Ινστιτούτου Κρατικών Ενισχύσεων, Διευθύνων Εταίρος της Δικηγορικής Εταιρείας “Μεταξάς & Συνεργάτες – Δικηγόροι & Νομικοί Σύμβουλοι”

11:45 Αναπτυξιακή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας
Hans-Joachim Fuchtel, Επίτροπος για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, Υφυπουργός στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μέλος της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής

12:00 Προς αναζήτηση της κατάλληλης ελληνικής αναπτυξιακής πολιτικής
Νότης Μηταράκης, Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων

12:15 – Στρογγυλό Τραπέζι – Συζήτηση:
13:30 Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και ένα Νέο Μοντέλο Ανάπτυξης
Συμμετέχοντες:
Εκπρόσωποι Φορέων Συλλογικής Εκπροσώπησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Axel Berg, Μέλος Δ.Σ. Eurosolar
Αλέξανδρος Ζαχαρίου, Πρόεδρος Δ.Σ. ΣΕΦ
Νίκος Καλογεράκης, Πρόεδρος ΠΑΣΥΦ
Στέλιος Λουμάκης, Πρόεδρος ΣΠΕΦ
Παναγιώτης Παπασταματίου, Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΛΕΤΑΕΝ
Σάββας Σεϊμανίδης, Εκπρόσωπος ΕΣΗΑΠΕ
Ιωάννης Σηφάκης, Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΣΜΥΕ

Συντονισμός:
Θοδωρής Παναγούλης, Energypress

* Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στα γερμανικά

Πηγή: energypress.gr