Τόσο οι εσωτερικοί όσο και οι εξωτερικοί χώροι του σπιτιού είναι σχεδιασμένοι με επίκεντρο στο χρώμα! Το περίφημο «Orange House» βρίσκεται στην Άγκυρα της Τουρκίας και σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Yazgan Design Architecture με έμφαση σε όλες τις αποχρώσεις του ουράνιου τόξου.

Έτσι η κατοικία αλλάζει χρώμα στην πρόσοψη πρωί και βράδυ με το πάτημα ενός κουμπιού, ενώ οι τοίχοι και οι σκάλες στο εσωτερικό παίζουν διαρκώς με τις εναλλαγές των χρωμάτων, από δυνατές σε φλούο αποχρώσεις.

Το Orange House είναι μια τριώροφη κατοικία 1.000 και πλέον τετραγωνικών μέτρων, κατασκευασμένη από χάλυβα επάνω σε έναν απότομο βράχο. Η δομή αποτελείται από πέντε ξεχωριστά ορθογώνια, η επένδυση των οποίων έχει γίνει με υαλοπετάσματα γυαλιού.

«Μια ειδική βάση με τσιμέντο καλύπτεται με πλέγμα ινών υάλου και στη συνέχεια χρωματίζεται σε διάφορες αποχρώσεις. Ειδικά LEDs σε διάφορα σημεία επιτρέπουν τις εναλλαγές των χρωμάτων τόσο στην πρόσοψη του σπιτιού όσο και στους εσωτερικούς τοίχους και στις σκάλες», επεξηγεί ο αρχιτέκτονας.

Οι ιδιοκτήτες έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν τους χρωματισμούς, επιλέγοντας έντονο πορτοκαλί την ημέρα και κόκκινες αποχρώσεις για το βράδυ. Αρχιτέκτονες και σχεδιαστές φωτισμού εργάστηκαν από κοινού για το εντυπωσιακό αποτέλεσμα που προσφέρει και ένα διαφορετικό χρώμα σε κάθε… βήμα!

Πηγή: perierga.gr