Στη σύσταση ειδικής συμβουλευτικής επιτροπής με σκοπό τον συντονισμό κινήσεων και στρατηγικής για τη χάραξη σταθερής πολιτικής γραμμής που να ανταποκρίνεται στη σοβαρότητα του εθνικού στόχου της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα, προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού.

Σε δήλωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Μένουμε σταθεροί στη διεκδίκηση ενός εθνικού στόχου που τέθηκε για πρώτη φορά από την Μελίνα Μερκούρη ως Υπουργό Πολιτισμού τον Ιούλιο του 1982 στο Μεξικό, στη Διεθνή Διάσκεψη Υπουργών Πολιτισμού της UNESCO και συστήνουμε αυτή την επιτροπή που θα έχει διαρκή χαρακτήρα, με πρόσωπα κύρους, τα οποία με την υψηλή τους κατάρτιση, την επάρκεια γνώσεων και την πολύχρονη εμπειρία τους στο ζήτημα επαναπατρισμού των μνημείων έχουν να προσφέρουν πολλά στο δύσκολο αγώνα της διεκδίκησης των Μαρμάρων».

Στην Επιτροπή θα μετέχουν οι Χριστόφορος Αργυρόπουλος, Νομικός, Πρόεδρος του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη, Έλενα Κόρκα, Δρ. Αρχαιολόγος, Προϊστάμενη της Εφορείας Αρχαιοπωλείων και Ιδιωτικών Αρχαιολογικών Συλλογών του ΥΠΑΙΘΠΑ , Ειρήνη Σταματούδη, Νομικός, Διευθύντρια του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Πάνος Καλογερόπουλος, Π.ΥΑ΄, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή: skai.gr