Η τέχνη και το συναίσθημα φλερτάρουν με τη σύγχρονη ελληνική βιομηχανία στην έκθεση φωτογραφίας της Αθηνάς Κατσάμπα, με τίτλο «Γραμμή παραγωγής», που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Σκουφά, την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου στις 7.30 το απόγευμα, και θα διαρκέσει έως τις 16 Οκτωβρίου.

Σαν «από μηχανής» φακός

Στη δεύτερη αυτή ατομική έκθεση της Αθηνάς Κατσάμπα, κάποια από τα μεγαλύτερα εργοστάσια της χώρας μας και η γραμμή παραγωγής καθημερινών προϊόντων και βιομηχανικών πρώτων υλών – από τρόφιμα, φάρμακα, καλλυντικά, οικιακά σκεύη και προϊόντα οικιακής φροντίδας, μέχρι καύσιμα, μεταλλικές κατασκευές και τσιμέντο- φυλακίζονται στον φωτογραφικό της φακό και παρουσιάζονται με έναν απροσδόκητο τρόπο.

Οι φωτογραφίες παρατάσσονται «τυποποιημένα» κι αυτές, σαν να βγήκαν μόλις από τη γραμμή παραγωγής τους, ενώ, μέσα από αφαιρετικά και επαναλαμβανόμενα καρέ γεμάτα φόρμες, δομή, κίνηση και συναίσθημα, αποδίδουν τη δύναμη του εργοστασίου, την ταχύτητα των μηχανών του, την οργάνωση των βιομηχανικών εγκαταστάσεων και τα χρώματα των υλικών, καθώς η ύλη μεταμορφώνεται μπροστά στον φακό, μέχρι να αποκτήσει την τελική μορφή, που εμείς γνωρίζουμε και καταναλώνουμε.

Η ομορφιά της διαδικασίας

Η Αθηνά Κατσάμπα σημειώνει: «Για μένα, να φωτογραφίσω εργοστάσια και μηχανές ήταν μια πρόκληση, δεδομένου ότι αυτά έχουν κατασκευαστεί για μια συγκεκριμένη λειτουργία και όχι με γνώμονα την αισθητική. Η πρώτη ύλη μου ήταν ο χαλκός και το ξύλο, το γάλα και η σοκολάτα, οι αποθήκες και οι δεξαμενές και ήθελα να εστιάσω έτσι με τον φακό μου, ώστε να αναδείξω την εσωτερική ομορφιά και δύναμη της διαδικασίας παραγωγής».

Πληροφορίες

Γκαλερί Σκουφά, Σκουφά 4 – Κολωνάκι, τηλ.: 210 3643025, 210 3603541. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 10:00- 15:30, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10:00 – 15:30 και 17:30 – 21:00.

Πηγή : hbnews.gr