Με παρακαταθήκη τη σημαντική αύξηση της συμμετοχής των πρωτοεμφανιζόμενων ιδιωτών εκθετών σε μεγάλα θεματικά αφιερώματα, όπως η EnergyLand, περατώθηκε η 77η ΔΕΘ, η οποία ολοκληρώθηκε με μικρή μείωση της επισκεψιμότητας, παρόλο που είχε να “αντιπαλέψει” με την ιδιαίτερα αρνητική ψυχολογία, που διακατέχει την αγορά, τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές.

Παράλληλα, το τριήμερο 14-16 Σεπτεμβρίου αρνητικός παράγοντας ήταν και οι καιρικές συνθήκες, οι οποίες δεν επέτρεψαν την προσέλευση μεγάλου αριθμού επισκεπτών. Μάλιστα μέχρι και την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου η επισκεψιμότητα ήταν αυξημένη, σε σχέση με πέρσι, κατά 15%, αλλά η απότομη αλλαγή του καιρού δεν επέτρεψε τη συνέχιση αυτής της πορείας.

Στο πλαίσιο αυτό, η μείωση μόλις κατά 6% της συνολικής επισκεψιμότητας, σε σύγκριση με την 76η ΔΕΘ, καταγράφεται ως ικανοποιητικό αποτέλεσμα, τηρουμένων όλων των παραπάνω αναλογιών.

Η διοργάνωση δεν επηρεάστηκε από την τιμολογιακή πολιτική, όσον αφορά στο εισιτήριο των επισκεπτών, καθώς όπως φάνηκε και από την επεξεργασία των σχετικών δεδομένων, όσο ο καιρός ήταν ευνοϊκός, πλήθος κόσμου προσήλθε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, συνδυάζοντας την επίσκεψη σε περίπτερα με την παρακολούθηση κάποιας συναυλίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι περισσότεροι εκθέτες της 77ης ΔΕΘ εξέφρασαν την ικανοποίηση τους, τόσο για το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών της έκθεσης, όσο και για την προσέλευση επισκεπτών, οι οποίοι είχαν άμεσο καταναλωτικό ενδιαφέρον.

Επίκεντρο ήταν το θεματικό αφιέρωμα EnergyLandστα περίπτερα 7 & 13, όπου παρουσιάστηκε η τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε συστήματα και εναλλακτικές μορφές ενέργειας, θέρμανσης και ψύξης, για κάθε σπίτι ή επαγγελματικό χώρο.

Χιλιάδες κόσμο συγκέντρωσαν και τα MUSICEVENTSLIVE, παρόλο που τις τελευταίες τρεις ημέρες της έκθεσης υπήρξαν βροχοπτώσεις, ενώ και στο αφιέρωμα E-Gaming καταγράφτηκε αθρόα συμμετοχή πολλών επισκεπτών, ιδιαίτερα νέων.

Το σημαντικότερο στοιχείο και της 77ης ΔΕΘ παρέμεινε το ενδιαφέρον και βέβαια η προσέλευση πλήθους επισκεπτών απ’ όλη τη χώρα, οι οποίοι και τιμούν διαχρονικά με την παρουσία τους τη διοργάνωση και τονώνουν την τοπική οικονομία.

Πηγή : epixeiro.gr