Η επική σειρά «ιστορικής φαντασίας» Game of thrones ήταν φέτος ο μεγάλος νικητής των τηλεοπτικών βραβείων Emmy, για την ειδική εκείνη κατηγορία που τιμά τις τεχνικά και καλλιτεχνικά άρτιες παραγωγές της αμερικανικής τηλεόρασης. Τα βραβεία απονεμήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, στο Nokia Theatre του Λος Άντζελες.

Η σειρά του καναλιού HBO κέρδισε έξι βραβεία, στα οποία περιλαμβάνεται αυτό για τα καλύτερα οπτικά εφέ και τα καλύτερα κοστούμια, ενώ η σειρά του BBC για το περιβάλλον, με τίτλο «Frozen Planet», απέσπασε τέσσερα. Την επόμενη Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου, θα δοθούν και τα βασικά βραβεία «Primetime Emmy Awards», όπου η σειρά «Game of thrones» είναι υποψήφια για καλύτερη δραματική σειρά και β’ ανδρικού ρόλου, για τον ηθοποιό Πίτερ Ντίνκλατζ.

Τιμώμενο πρόσωπο των βραβείων ήταν και η Κάθι Μπέιτς, της οποίας η περιπέτεια υγείας ήρθε πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας, αφού η ηθοποιός δήλωσε δημοσίως ότι υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή, εξαιτίας του καρκίνου του μαστού από τον οποίο είχε προσβληθεί. Η Μπέιτς, που δεν ήταν παρούσα στην τελετή για να παραλάβει το βραβείο της, τιμήθηκε για την ερμηνεία της ως «φάντασμα» του συναδέλφου της Τσάρλι Σιν, στη σειρά «Two And a Half Men», στην οποία ο ίδιος πρωταγωνιστούσε έως το 2011.

Ανάμεσα στους βραβευμένους του θεσμού και ο δημοφιλής σκηνοθέτης Μάρτιν Σκορτσέζε, που τιμήθηκε για το ντοκιμαντέρ του που ήταν αφιερωμένο στο άλλοτε «σκαθάρι» των Beatles, Τζoρτζ Χάρισον.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

Πηγή : zougla.gr