Η Αστυνομία της Νέας Υόρκης συνέλαβε δεκάδες ακτιβιστές του κινήματος “Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ”, που είχαν συγκεντρωθεί σήμερα στο οικονομικό κέντρο της πόλης με αφορμή την επέτειο του κινήματος διαμαρτυρίας.

Ειδικότερα, οι ακτιβιστές προσπάθησαν να περικυκλώσουν το κτίριο του Χρηματιστηρίου Αξιών της Νέας Υόρκης. Συνολικά η αντικαπιταλιστική διαδήλωση συγκέντρωσε περίπου χίλια άτομα – πολύ λιγότερο από ό,τι το κίνημα “Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ” πριν από ένα χρόνο. Το Αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης από νωρίς το πρωί τοποθέτησε αστυνομικές αλυσίδες γύρω από το χρηματιστήριο και επέτρεπε να περάσουν μέσα μόνο τα άτομα που εργάζονται εκεί.

Επιπλέον, η αστυνομία εμπόδισε τις κινήσεις των ακτιβιστών. Φρουρές εγκαταστάθηκαν κοντά σε όλα τα σημαντικά κτίρια των κρατικών και δημοτικών αρχών, καθώς και στο σύμβολο της Γουόλ Στριτ, το χάλκινο άγαλμα του Επιτιθέμενου Ταύρου. Στην πρωινή έκθεσή της η Αστυνομία ανέφερε αρκετές συλλήψεις. Ο δικηγόρος Gideon Oliver, ο οποίος αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα αριθμού ακτιβιστών έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι ως τις 11:30 τοπική ώρα είχαν συλληφθεί τουλάχιστον 104 άτομα.

Πηγή : greek.ruvr.ru