Τα μέλη της Βρετανικής Ακαδημίας Επιστημών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ψυγείο είναι η βασική εφεύρεση της ανθρωπότητας στον τομέα της διατροφικής βιομηχανίας.

Στην πρώτη τριάδα της κατάταξης μαζί με το ψυγείο μπήκαν η παστερίωση του γάλακτος και η μεταλλική κονσέρβα. Ακολουθούν η οικιακή κουζίνα, η άρδευση, η θεριζοαλωνιστική μηχανή, η διαδικασία ψησίματος του ψωμιού κλπ. Την πρώτη δεκάδα κλείνει το άροτρο. Κατά την επιλογή των πλέον βασικών εφευρέσεων βασικό κριτήριο ήταν η προστασία της υγείας του ανθρώπου.

Πηγή : greek.ruvr.ru