O Κορεάτης καλλιτέχνη Lee Kyu-Hak δημιουργεί αντίγραφα γνωστών έργων του Βαν Γκογκ χρησιμοποιώντας κομμάτια φελιζόλ, σε μια προσπάθεια να τιμήσει τον Ολλανδό ζωγράφο του 19ου αιώνα. «Η επίδραση του στα μεταγενέστερα κινήματα του εξπρεσιονισμού, του φωβισμού αλλά και εν γένει της αφηρημένης τέχνης θεωρείται καταλυτική…

…Η συλλογή μου με τίτλο «The Monumental Series» είναι ένας τρόπος για να αποτίσω φόρο τιμής στο μνημειώδες έργο του», εξηγεί ο καλλιτέχνης παρουσιάζοντας τους πίνακές του, μεταξύ των οποίων οι διάσημοι «Still Life: Vase with Irises,» «Blooming Almond Tree» και «The Night Café» του Βαν Γκογκ.

Ο Lee χρησιμοποιεί φελιζόλ για να μιμηθεί κάθε πινελιά του Βαν Γκογκ, καλύπτοτας στη συνέχεια τα κομμάτια με λωρίδες εφημερίδων και περιοδικών σε διάφορα χρώματα, προκειμένου να αποδώσει άριστα το τελικό αποτέλεσμα.

«Κάθε πίνακας χρειάζεται περίπου 25.000-30.000 κομμάτια φελιζόλ για να ολοκληρωθεί. Για μένα το φελιζόλ είναι το καλύτερο υλικό που συμβολίζει το σύγχρονο πολιτισμό. Επιπλέον, είναι εύχρηστο, καθώς σπάει εύκολα και δεν αλλοιώνεται με τη θερμότητα, σε αντίθεση με το πλαστικό», εξηγεί ο Lee.

Τα έργα του παρουσιάζονται σε διάφορες γκαλερί του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των «Black Square Gallery» στο Μαϊάμι και «Yesong Gallery» στη Σεούλ, προκαλώντας μεγάλο ενδιαφέρον στον κόσμο.

 

Πηγή: perierga.gr