Την Αθήνα επισκέπτεται σήμερα Πέμπτη ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί . Το μεσημέρι θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά (14.00), τον έλληνα ομόλογό του, Γιάννη Στουρνάρα (15.00) τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη (16.15) και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο (17.45).

Η άφιξη Μοσκοβισί στην Αθήνα πραγματοποιείται λίγες ώρες πριν το Eurogroup της Παρασκευής, κατά τη διάρκεια του οποίου ο έλληνας υπουργός Οικονομικών θα παρουσιάσει στους ομολόγους του στην Ευρωζώνη το σχέδιο της Ελλάδας και τα μέτρα της διετίας 2013- 2014.

Πρόκειται για ακόμη μια επίσκεψη υψηλόβαθμου ευρωπαίου αξιωματούχου (μετά την επίσκεψη των Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, Χέρμαν Βαν Ρομπέι και Χανς Φούχτελ), αλλά και τις θετικές δηλώσεις από Βερολίνο, Φρανκφούρτη και Βρυξέλλες για την πολιτική στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης που καλείται να «κλειδώσει» ένα δύσκολο νέο πακέτο μέτρων για την οικονομία.

Στην ατζέντα των συναντήσεων θα βρεθούν τόσο τα μέτρα που αναμένεται να πάρει η Αθήνα, αλλά και για η πορεία της οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στις 5 το απόγευμα στη γαλλική πρεσβευτική κατοικία στην Αθήνα ο γάλλος υπουργός Οικονομικών θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου.

Πηγή: skai.gr