«Κάλπασε» η Ελλάδα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ιππασίας 2012, καθώς κατάφερε να αποκτήσει 14 μετάλλια στα εμπόδια και εννέα στην ιππική δεξιοτεχνία, και να αναρριχηθεί στην πρώτη θέση στον πίνακα των διακρίσεων.

Στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ιππασίας 2012 που διεξήχθη στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο, οι Έλληνες αθλητές διακρίθηκαν τόσο στην Υπερπήδηση Εμποδίων όσο και στην Ιππική Δεξιοτεχνία. Στην υπερπήδηση εμποδίων η χώρα μας κέρδισε συνολικά 14 μετάλλια, εκ των οποίων τα έξι χρυσά, τα πέντε ασημένια και τα τρία χάλκινα.

Στον πίνακα των μεταλλίων τη δεύτερη θέση κατέκτησε η Τουρκία, με συνολικά 8 μετάλλια, 3 χρυσά, 2 ασημένια και 3 χάλκινα.

Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα στα δύο ιππικά αθλήματα, της Υπερπήδησης Εμποδίων και της Ιππικής Δεξιοτεχνίας, με επίσημο χορηγό τη ΜΕΤΚΑ, μετά από δύο χρόνια επέστρεψε και πάλι στην Ελλάδα, και μάλιστα, για πρώτη φορά στην ιστορία του, πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο, το διάστημα 6 έως 9 Σεπτεμβρίου.

Έλληνες Βαλκανιονίκες

Οι Έλληνες Βαλκανιονίκες 2012 ήταν στην Κατηγορία Ενηλίκων, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο Αλέξανδρος Φουρλής με την Capuccino Z, στην κατηγορία Εφήβων η Ιόλη Μυτιληναίου με τον Ascot και στην κατηγορία Νέων Ιππέων η Ζέτα Φούντα με την Claudia.

Στις άλλες δύο κατηγορίες Βαλκανιονίκες αναδείχθηκαν στην κατηγορία Αμαζόνων η Τουρκάλα Tallya Afyoneri με την Florentine και στην κατηγορία Παίδων ο Ρουμάνος Marco Alfieri με την Pauline.

Στα ομαδικά αγωνίσματα η Ελλάδα αναδείχθηκε Βαλκανιονίκης στην κατηγορία Εφήβων με τους Ιόλη Μυτιληναίου με τον Ascot, Στέφανος Παπαγεωργίου με τον Vahron, Άννα Μαρία Παπαγεωργίου με την Verona και Μαρίνα Θεοφανοπούλου με τον Oscar du Peron, στην κατηγορία Νέων Ιππέων με τους Εμμανουέλλα Ερρέρα με την Cassandra, Μόνικα Μαρτίνη με την Cleopatra, Ζέτα Φούντα με την Claudia και Ευθύμη Κρεμιώτη με τον Primeur και στην κατηγορία Παίδων με τους Αλέξανδρο Κοκκώνη με την Oleis de Chenee, Στεφανία Χεινοπώρου με την Championess 10, Λεωνίδα Παλέγδα με την Cenlata και Δήμητρα Αντύπα με τον Varien. Βαλκανιονίκης στις κατηγορίες Αμαζόνων και Ενηλίκων ήταν η Τουρκία.

Στην ιππική δεξιοτεχνία, η Ελλάδα κατέκτησε συνολικά 9 μετάλλια, 4 χρυσά, 3 ασημένια και 2 χάλκινα. Στο μοναδικό ομαδικό αγώνισμα των παίδων η Ελλάδα πήρε το χρυσό μετάλλιο χάρη στις τέσσερις αμαζόνες μας Κυβέλη Τζωρτζάκη με την Highnessy Newman, Βασιλική Βολταίρου με τον Chiron, Μελίνα Ζωγράφου με τον Golden Eagle και Λήδα Ανέστη με τον Helios d’un Soir.

Βαλκανιονίκες 2012 αναδείχθηκαν στην κατηγορία Παίδων η Κυβέλη Τζωρτζάκη με την Highnessy Newman, στην κατηγορία Εφήβων η Ηλέκτρα Σταυρογιάννη με την Wendy και στην κατηγορία Ενηλίκων η Κέλλυ Σκλαβούνου με τον Quanderas.

Πηγή: novasports.gr