Σύσσωμη η οικογένεια του Αρη, η κοινωνία της Θεσσαλονίκης και οι άνθρωποι του μπάσκετ αποχαιρέτησαν τον Ανέστη Πεταλίδη, το μεσημέρι του Σαββάτου, στην Αγία Σοφία. Απαντες με δάκρυα στα μάτια, είπαν το τελευταίο αντίο στον «πατριάρχη» του Αρη, ο οποίος δεν βρίσκεται, πια, ανάμεσά μας.

Στον επικήδειο λόγο ο Γιάννης Ιωαννίδης δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του. Ξέσπασε μιλώντας για τον. μπασκετικό του πατέρα: «Δύο άνθρωποι σημάδεψαν το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης. Ο Μίμης Τσικίνας και ο Ανέστης Πεταλίδης. Εμένα μου σημάδεψε όπως και όλη τη γενιά μας. Τον γνωρίζω 53 χρόνια, μου σημάδεψε τη ζωή μου. Χαίρομαι που είναι σήμερα όλοι εδώ, Άρης, ΠΑΟΚ, Ηρακλής, ΧΑΝΘ, για να τον τιμήσουν! Ήταν σκληρός, φώναζε, αλλά η ουσία είναι ότι ήταν μια ψυχή εύκολη. Σαν το σκυλί που γάβγιζε, αλλά δεν δαγκώνει. Πάντα έλεγε αυτό που πίστευε και ποτέ δεν θα αδικούσε κανέναν. Πήγαμε στο σπίτι του με τον Καλημερίδη και τον Πουλιανίτη πριν από τρεις μήνες για να τον κάνουμε να αισθανθεί όμορφα. Μας είπε “τι ήρθατε εδώ, για ελεημοσύνη;” και του είπαμε ότι ήρθαμε να κάνουμε κάτι για να αφήσουμε σαν παρακαταθήκη. Όλοι είμαστε οικογένειά του. Εγώ έχασα τον πατέρα μου 10 χρονών και με σημάδεψε και με τα θετικά του και τα αρνητικά. Θα πρέπει να μεταφέρουμε τη μνήμη κάποιων όπως πρέπει, όμορφα και καθαρά».

Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, φίλοι, συγγενείς του εκλιπόντα και πλήθος κόσμου.

Στεφάνια κατέθεσαν μεταξύ άλλων οι: Νίκος Γκάλης, Αναστάσιος Αβάνογλου, Ντούσαν Ίβκοβιτς, ΣΠΑΚΕ (Παλαίμαχοι Καλαθοσφαιριστές), Γιάννης Χόρτης, Πάρις Καλημερίδης, Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΣΑΚΕ, Κοινωνία Μελών Άρη, Παναγιώτης Γιαννάκης, ΣΕΠΚ (Έλληνες προπονητές), ΕΟΚ, οικογένεια Τουρσουτζιάν, Γιάννης Ιωαννίδης, Μενέλαος Χατζηγεωργίου, ΚΑΕ Άρης, Παλαίμαχοι Άρη, ΠΑΕ Άρης, ΑΣ Άρης, Ηλίας Πόππης,, Σύνδεσμος Βετεράνων Θεσσαλονίκης, οικογένεια Νίκου Χασόπουλου, Νίκος Φιλίππου.

Πηγή: novasports.gr