Με ανατροπή και τρίποντο ξεκίνησε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα την πορεία του προς τη Βραζιλία για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014. Ο Σπυρόπουλος στο 57′ ισοφάρισε το γκολ του Κάουνα (42′) και ο Γκέκας στο 69′ χάρισε τη νίκη στην Εθνική μας ομάδα.

Η Εθνική κατάφερε να ξεκινήσει με νίκη τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Μουντιάλ της Βραζιλιάς, καθώς κατάφερε την ανατροπή στην Λετονία. Η Ελλάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ με το πέναλτι του Τσάουνα, όμως ένας κεραυνός του Σπυρόπουλου και ένα πλασέ του Γκέκα, διαμόρφωσαν το τελικό 1-2.

Η βροχή που έπεφτε από την αρχή του αγώνα, σαφώς και επηρρέασε την ελληνική ομάδα. Ο Φερνάντο Σάντος είδε τους παίκτες του να αφήνουν αρκετά λεπτά, μέχρι να πάρουν τα πατήματά τους μέσα στο γήπεδο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Καρνέζη, όμως να μην καταφέρουν και να την παραβιάσουν.

Από τη στιγμή όμως που η Ελλάδα άρχισε να ρολάρει στον αγωνιστικό χώρο, τα πράγματα έδειχναν που θα γίνονται εύκολα. Μάλιστα υπήρξαν και οι μεγάλες ευκαιρίες, με αποκορύφωμα αυτή του Μανιάτη, όπου η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Σε γενικές γραμμές το 4-3-3 του Σάντος έδειχνα να λειτουργεί. Τοροσίδης, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος και Σπυρόπουλος στην άμυνα είχαν εύκολο έργο.

Τζιόλης, Μανιάτης και Κατσουράνης πήραν το έλεγχο στο χώρο του κέντρου και οι Φορτούνης, Γκέκας, Μήτρογλου στην επίθεση προσπάθησαν για το καλύτερο. Ομως τελικά η τύχη τους γύρισε την πλάτη και ενώ θα μπορούσαν να τελειώσουν το πρώτο ημίχρονο και να είναι τουλάχιστον ισόπαλοι με τους γηπεδούχους, μία στιγμιαία αδράνεια έφερε και το πέναλτι με το οποίο ο Τσάουνα έκανε το 1-0.

Η Ελλάδα βρέθηκε στο καναβάτσο και χρειάστηκε να βγει στο δεύτερο ημίχρονο αποφασισμένη για το καλύτερο και την ανατροπή. Και τα κατάφερε, παρά το γεγονός ότι έχασε τον Σαμαρά που τραυματίστηκε και μία από τις αλλαγές έγινε αναγκαστικά. Ο Σπυρόπουλος με καταπληκτικό σουτ και ο Γκέκας που δεν άφησε να πάει χαμένη η θαυμάσια κάθετη πάσα του Κατσουράνη, έκαναν το 1-2 και οι πρώτοι τρεις πόντοι στο δρόμο για την Βραζιλιά μπήκαν στο σακούλι της Ελλάδας.

Πλέον η ομάδα του Σάντος δείχνει πως θα παίξει στον απόλυτο βαθμό τον ρόλο του φαβορί για τον όμιλο και έχει την ευκαιρία με νέα νίκη την Τρίτη κόντρα στην Λιθουανία να φτάσει από νωρίς τους έξι βαθμούς και να δείξει σε όλους τους αντιπάλους της τα δόντια της.

Οι συνθέσεις:

Λετονία: Βάνις, Κλάβα, Γκορκς, Κριάουκλις, Λάιζανς, Ιβάνοβς, Φέρτοφς, Κάουν, Βισνάκοφς, Λουκανόφς, Ρούντεφς.

Ελλάδα: Καρνέζης, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μανιάτης, Τζιόλης, Κατσουράνης, Φορτούνης, Μήτρογλου, Γκέκας.

Επιμέλεια: Γιώργος Μπιτσικώκος

Πηγή: novasports.gr