«Η Ελλάδα δεν συνιστά παράδειγμα προς αποφυγή, αλλά ειδική περίπτωση», δήλωσε από το Στρασβούργο ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μία ημέρα πριν τη συνάντησή του με τον Γιάννη Στουρνάρα στο Βερολίνο.

Ο κ. Στουρνάρας θα συναντηθεί σήμερα, Τρίτη, και με τον γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, ενώ την Κυριακή θα συναντηθεί με το επιτελείο της τρόικας, το οποίο αναμένεται στην Αθήνα την Παρασκευή.

Την ίδια ώρα, οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι αναμένεται να έχουν νέα σύσκεψη εντός της εβδομάδας -πιθανότατα την Τετάρτη- προκειμένου να καταλήξουν στα μέτρα, ενώ στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου εκτιμούν πως δεν θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές σε αυτά που έχουν προταθεί από το οικονομικό επιτελείο.

Την Παρασκευή θα βρίσκεται επίσης στην Αθήνα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ, ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί με τον Α. Σαμαρά.

Η Deutsche Welle αναφέρει πως το Βερολίνο κρατά τα χαρτιά του κλειστά αναφορικά με την αυριανή συνάντηση. Στο σημερινό κυβερνητικό μπρίφινγκ η εκπρόσωπος αρνήθηκε να ενημερώσει ακόμη και για την ώρα που θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση.

Από την πλευρά του , ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, Γιοχάνες Χάν, σε συνέντευξή του σε αυστριακή εφημερίδα, δηλώνει πως η Ελλάδα θα πρέπει να κρατηθεί στην ευρωζώνη για πολλούς πολιτικούς και οικονομικούς λόγους.

Ο κ. Χάν σημειώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει συνειδητοποιήσει πως πρέπει να παρουσιάσει αποτελέσματα και η απόφαση για εκταμίευση της επόμενης δόσης θα ληφθεί με βάση την έκθεση της τρόικας.

Πηγή: energypress.gr