Πολλές φορές μπαίνουμε στο δίλημμα να ξεκινήσουμε μια δίαιτα αλλά τι γίνεται με τις εξόδους; Σκέψεις μας περιτριγυρίζουν«αν θα βγω θα χαλάσω την δίαιτα » ή «έφαγα πολύ τα κατέστρεψα όλα δεν θα βγω ποτέ ξανά», «δεν μπορώ να πάω στα γενέθλια της κολλητής μου θα χαλάσω την δίαιτά μου και μετά..χάθηκα».

Δεν χρειάζεται όμως να γίνεστε αντικοινωνικοί και να κλείνεστε στο σπίτι σας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείτε να χρησιμοποιείτε το φαγητό έξυπνα στις εξόδους χωρίς να χρειάζεται να χαλάσετε την δίαιτα ή να στερηθείτε τους φίλους σας!

Γι’ αυτό λοιπόν για να πάει καλά η μέρα πρέπει να ξεκινήσετε με ένα καλό πρωϊνό. Το πρωϊνό γεύμα είναι το πιο σημαντικό γιατί θα σας δώσει ενέργεια την ώρα που την χρειάζεστε και θα σας τονώσει. Μην ξεχνάτε τα φρούτα και τα σνακ σας ενδιάμεσα των γευμάτων όπως ξηροί καρποί άψητοι ανάλατοι, κράκερ με τυρί ή κουλούρι Θεσσαλονίκης με ένα κομμάτι τυρί, φρουτοσαλάτες με λίγο μέλι και ξηρούς καρπούς, ή ανάμικτοι φρέσκοι χυμοί φρούτων, γιατί θα σας κάνουν να πεινάτε λιγότερο κατά την διάρκεια της ημέρας.

Εάν γνωρίζετε ότι έχετε έξοδο το βράδυ μπορείτε να κάνετε αντιστροφή το ελαφρύ γεύμα με το μεσημεριανό έτσι ώστε να μπορέσετε να απολαύσετε την βραδινή σας έξοδο χωρίς ενοχές.

Ένας άλλος τρόπος να αποφύγετε τις περιττές θερμίδες της ταβέρνας είναι να παραγγείλετε κάτι ψητό και μια σαλάτα. Αν υπάρχουν ορεκτικά στο τραπέζι μπορείτε να δοκιμάσετε μέχρι 3-4 πιρουνιές και έτσι με αυτόν τον τρόπο δεν έχετε δώσει δικαίωμα σε κανέναν και θα έχετε δοκιμάσει απ’ όλα!

Σε περίπτωση που έχετε να πάτε σε κάποια γιορτή δεν χρειάζεστε να στο σκέφτεστε. Σε αυτήν την περίπτωση συνήθως έχει μπουφέ με διάφορα μεζεδάκια και σαλάτες. Το κλειδί για να μην χαλάσετε την δίαιτα σας είναι να πάρετε ένα πιάτο να το χωρίσετε στην μέση νοητά και στην μία πλευρά να το γεμίσετε με σαλάτα ενώ στην άλλη πλευρά να βάλετε διάφορα μεζεδάκια το ένα δίπλα στο άλλο και ΟΧΙ το ένα πάνω στο άλλο. Επίσης έχετε την δυνατότητα να ξαναγεμίσετε το πιάτο σας αν θέλετε άλλη μία φορά με ακριβώς τον ίδιο τρόπο μόνο σε αυτή την φάση θα πρέπει να κάνετε χώρο και για το γλυκό και για το ψωμί αν το επιθυμείτε. Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται να νιώθετε ενοχές γιατί έχετε φάει ένα πιάτο φαγητό και ένα πιάτο σαλάτα και δεν έχει καταλάβει κανείς ότι κάνετε δίαιτα καθώς επίσης έχετε απολαύσει το φαγητό σας, δεν έχετε στερηθεί τίποτα και το πιο σημαντικό δεν έχετε ξεφύγει καθόλου από το πρόγραμμά σας.

Η επιτυχία για ένα σωστό πρόγραμμα και για να μην ξαναπάρετε το βάρος που χάσατε είναι μία φορά την εβδομάδα τουλάχιστον να το ρίχνετε και λίγο έξω…Αυτό θα βοηθήσει τον μεταβολισμό σας να «θυμάται» να χρησιμοποιεί τις τροφές ακόμα και τις «απαγορευμένες». Είναι πολύ σημαντικό να μπορείτε να συντηρείτε το βάρος που χάσατε κάνοντας και ατασθαλίες. Έτσι θα μπορείτε να τρώτε και παγωτό ή σουβλάκι χωρίς ενοχές.

Το στοίχημα είναι να καταφέρετε να υιοθετήσετε τις καινούριες συνήθειες της διατροφής σας και να τις διατηρήσετε σε κάθε περίπτωση.

Καλή επιτυχία και καλή έξοδο με χαμόγελο…

Της Γεωργίας Φλουράκη – Διαιτολόγος/Διατροφολόγος

Πηγή : diatrofi.gr