Η ELPEN είναι η µεγαλύτερη αµιγώς ελληνική φαρµακευτική βιοµηχανία που αναπτύσσεται στην Ελλάδα και το εξωτερικό µε σεβασµό στον άνθρωπο. Ακόµα και κατά τις περιόδους της κρίσης, πέρα από τη διατήρηση των 700 θέσεων εργασίας του προσωπικού της και το σηµαντικό επιστηµονικό και ερευνητικό της έργο που προσφέρει πολύτιµη προστιθέµενη αξία στην χώρα µας, η ELPEN βρίσκει πάντα τρόπους να στηρίξει την κοινωνική, πολιτιστική και αθλητική ζωή της Ελλάδας.

Έτσι λοιπόν σε χαµηλούς τόνους αλλά µε ιδιαίτερα υψηλό κοινωνικό ενδιαφέρον, η ELPEN χορηγεί τα τελευταία τρία (3) χρόνια έναν σπουδαίο αθλητή αλλά και άνθρωπο-υπόδειγµα για την υπερνίκηση των δυσκολιών, τον δις Παρα-Ολυµπιονίκη Χρήστο Ταµπαξή.

Ο Χρήστος Ταµπαξής (Αθλητής της Χρονιάς ΑΜΕΑ το 2010) έλαβε πρόσφατα την ύψιστη τιµητική διάκριση που µπορεί να λάβει ένας αθλητής: θα είναι ο σηµαιοφόρος της ελληνικής οµάδας στην τελετή έναρξης των Παραολυµπιακών Αγώνων του Λονδίνου η οποία θα πραγµατοποιηθεί την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012 (22:30 ώρα Ελλάδας) στο Ολυµπιακό στάδιο του Λονδίνου. Υπενθυµίζεται οτι πρόκειται για την 5η συµµετοχή του Χρήστου σε Παραολυµπιακούς Αγώνες µετά τη συµµετοχή του στους Παραολυµπιακούς της Ατλάντα το 1996, του Σύδνεϋ το 2000, της Αθήνας το 2004 και του Πεκίνου το 2008. Ο 35χρονος Χρήστος είναι κάτοχος τεσσάρων ολυµπιακών µεταλλίων και δύο παγκοσµίων ρεκόρ και ήταν πρώτος στα 50 µέτρα ύπτιο τόσο στην Αθήνα όσο και στο Πεκίνο, ενώ το 2004 κατέκτησε και δύο ασηµένια µετάλλια στα 50 και 100 µέτρα ελεύθερο. Κατέχει τα παγκόσµια ρεκόρ στα 50 και 100 µέτρα ύπτιο.