Την Δευτέρα 27 Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία παρουσίασε το σχέδιο αξιολόγησης των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος έκανε ακόμη γνωστό ότι έως τις 4 Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η παράδοση των βιβλίων στα σχολεία, ενώ τα κενά στο διδακτικό προσωπικό θα καλυφθούν με τον διορισμό 225 εκπαιδευτικών και 12.500 αναπληρωτών.

Ως προς το θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, ο κ. Αρβανιτόπουλος ανακοίνωσε τη σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων η οποία θα εξετάσει τη διεθνή πρακτική και θα καταθέσει τις σχετικές προτάσεις έως τα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Στόχος της ηγεσίας υπουργείου Παιδείας είναι να συνταχθεί το σχετικό προεδρικό διάταγμα μέσα στον Οκτώβριο, έτσι ώστε να ξεκινήσει η αξιολόγηση από τις αρχές του επόμενου έτους.

Ο υπουργός σημείωσε ότι η αξιολόγηση θα συνδέεται με τη μισθολογική και επαγγελματική εξέλιξη των εκπαιδευτικών, ενώ δεν θα προβλέπονται τιμωρητικές διαδικασίες για εκείνους τους εκπαιδευτικούς που δεν θα αξιολογούνται θετικά.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, την αύξηση του ωραρίου διδασκαλίας, ο κ. Αρβανιτόπουλος σημείωσε ότι θα υπάρξει συνολική μελέτη για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν για το ακαδημαϊκό έτος 2013-14.

Πηγή: skai.gr