Αιχμές για τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι αφήνουν γερμανοί αξιωματούχοι. Αιτία οι δηλώσεις του που άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο η ευρωτράπεζα να προχωρήσει σε αγορές κρατικών ομολόγων για να μειώσει τα επιτόκια δανεισμού της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Στελέχη του κυβερνητικού σχηματισμού ζητούν τη ριζική αλλαγή στο σύστημα λήψης αποφάσεων της ΕΚΤ, ώστε να ενισχυθεί η γερμανική επιρροή.Χαρακτηριστικά, ο Κλάους Πέτερ Γουίλς, μέλος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και ευρωσκεπτιιστής, μιλώντας στη Handelsblatt τόνισε ότι εφόσον η Γερμανία είναι ο κυριότερος πιστωτής της ΕΚΤ, πρέπει να έχει το δικαίωμα βέτο σε όλες τις αποφάσεις.

Μάλιστα, είπε ότι υπό την προεδρία του Ντράγκι η ΕΚΤ μεταλλάσσεται σε «κρατικό χρηματοδότη» και σε «κακή τράπεζα» που λειτουργεί εναντίον του συνταγματικού νόμου της ΕΕ.Από την πλευρά του ο Φρανκ Σέφλερ από τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP), που επίσης συμμετέχουν στον κυβερνητικό σχηματισμό, σημείωσε ότι είναι λάθος χώρες όπως η Κύπρος και η Μάλτα να έχουν τον ίδιο αριθμό ψήφων με τη Γερμανία.

Πηγή: skai.gr