Προετοιμασμένη για ενδεχόμενη διάλυση της ευρωζώνης είναι η κυβέρνηση της Φινλανδίας, τόνισε ο Φινλανδός υπουργός Εξωτερικών Έρκι Τουομιόγια και κάλεσε τους ευρωπαίους ηγέτες να πράξουν το ίδιο.«Δεν υπάρχουν κανόνες για την έξοδο από το ευρώ, είναι μόνο θέμα χρόνου.

Είτε ο Νότος είτε ο Βορράς θα αποχωρίσουν, γιατί ο ζουρλομανδύας αυτού του νομίσματος έχει φέρει δυστυχία σε εκατομμύρια ανθρώπους και καταστρέφει το μέλλον της Ευρώπης» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph.

«Αυτό δεν είναι κάτι που προωθούμε στην Φινλανδία, ούτε η ίδια η κυβέρνηση. Όμως πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Η διάλυση της ευρωζώνης δεν σημαίνει το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα μπορούσε να κάνει την ΕΕ να λειτουργεί καλύτερα» πρόσθεσε ο Τουομιόγια.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο Φινλανδός ΥΠΕΞ ανέφερε ότι «είναι στο χέρι των Ελλήνων το αν θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ. Δεν μπορούμε να διώξουμε την Ελλάδα. Δεν μπορούμε να διακόψουμε το δανεισμό που θα την οδηγήσει στην χρεοκοπία. Τότε θα μπορούμε να υποθέσουμε αν αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα την έξοδο από το ευρώ. Κανείς δεν το γνωρίζει».

Πηγή: skai.gr