Σε πλήρη ετοιμότητα βρήκε τις υπηρεσίες του δήμου Νεάπολης-Συκεών η ανακοίνωση της προκήρυξης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝ.Ε. ΓΣΕΕ) για την κάλυψη 200 θέσεων εργασίας ορισμένου χρόνου…
οι οποίες αφορούν διάφορες ειδικότητες και επιστημονικής βαθμίδας, με το πρόγραμμα δράσης να επεκτείνεται σε πολλούς τομείς δράσης.

Με την υλοποίηση της προκήρυξης αυτής ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος της παρέμβασης του δήμου Νεάπολης-Συκεών για την αντιμετώπιση της ανεργίας, δίνοντας την ευκαιρία απασχόλησης σε συνολικά 485 ανέργους, είτε μέσω της συνεργασίας του δήμου με Μ.Κ.Ο., είτε προκηρύσσοντας οι υπηρεσίες του θέσεις εποχικής απασχόλησης.

“Η ανεργία, έτσι όπως εξελίσσεται, αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα της κοινωνίας μας, που έτσι κι αλλιώς δοκιμάζεται σκληρά. Απέναντι στις αρνητικές καταστάσεις οφείλουμε να αντιδράσουμε με κάθε τρόπο αξιοποιώντας, μέσα σε ένα σύστημα διαφάνειας, κάθε ευκαιρία και δυνατότητα που μας προκύπτει” δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

Η συνεργασία με το ΙΝΕ ΓΣΕΕ προβλέπει την απασχόληση των εργαζομένων -μεταξύ άλλων- στους τομείς του φυσικού περιβάλλοντος (καθαρισμός και πυροσπροστασία του περιαστικού δάσους, καθαρισμός και αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις ρεμάτων) και του κοινωνικού τομέα, στο οποίο προβλέπονται δράσεις για την ευαισθητοποίηση και την προετοιμασία της ανεξάρτητης διαβίωσης ατόμων με αναπηρία, δημιουργία θεατρικής ομάδας και εργαστηρίου οπτικοακουστικών μέσων για ΑμεΑ, κοινωνικό παντοπωλείο, υποστήριξη εθελοντικής κοινωνικής προσφοράς, υποστήριξη Συμβουλίου ένταξης μεταναστών, σχολείο ελληνικής γλώσσας για μετανάστες και πρόσφυγες, ενίσχυση απογευματινής λειτουργίας παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.

Συγκεκριμένα, η προκήρυξη αφορά στις εξής ειδικότητες:

Βοηθοί βρεφονηπιοκόμοι ΔΕ (12),

Βρεφονηπιοκόμοι ΤΕ (12),

Γλωσσολόγοι (1),

Γραμματειακή υποστήριξη ΔΕ (1),

Ειδικός Παιδαγωγός ΠΕ (4),

Εκπαιδευτικοί εικαστικών (1),

Εκπαιδευτικοί Θεατρικής Αγωγής (1),

Εκπαιδευτικός θεατρικής αγωγής ΠΕ (2),

Εργάτες ανειδίκευτοι (88),

Κοινωνικός Ανθρωπολόγος (2),

Κοινωνικός Επιμελητής ΔΕ (8),

Κοινωνικός Λειτουργός ΤΕ ή ΠΕ (6),

Λογοπαιδικός ΤΕ ή ΠΕ (2),

Μάγειρες (2),

Μουσικοί (2),

Νηπιαγωγοί (4),

Οδηγοί ΔΕ με ψηφιακή επαγγελματική κάρτα οδηγού τουλάχιστον Γ’ Κατηγορίας (10),

Οδηγοί με άδεια Γ’ Κατηγορίας (2),

Προσωπικό ΔΕ (5),

Προσωπικό καθαριότητας ΥΕ (4),

Πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών ΠΕ ή ΤΕ (1),

Σκηνοθέτης (1),

Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής με πολυμέσα ΔΕ (3),

Τραπεζοκόμοι ΥΕ ή ΔΕ (4),

Φιλόλογοι (2),

Χειριστές μηχανημάτων (8),

Χειριστές μηχανημάτων εκσκαφής (6),

Ψυχολόγοι (6).

Πηγή: thestival.gr