Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξετάζει «όλα τα ενδεχόμενα, όλες τις περιπτώσεις και όλες τις δυνατότητες» για την εξοικονόμηση πόρων «στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας και με τις εγγυήσεις του Συντάγματος» δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός, Αντώνης Μανιτάκης, ερωτηθείς για το ζήτημα της εργασιακής Εφεδρείας στο Δημόσιο τομέα, έπειτα από την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Προσέθεσε μάλιστα ότι, ως συνταγματολόγος, δεν προτίθεται να μιλήσει «γενικά κι αόριστα» για το ζήτημα της πιθανής αντισυνταγματικότητας που έχουν εγείρει συνάδελφοί του, επαναλαμβάνοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει «όλες τις εγγυήσεις του Συντάγματος και την ισχύουσα νομιμότητα».

Από την πλευρά του, ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε με τη σειρά του ότι «όλα τα θέματα είναι στο τραπέζι και τα συζητούμε, βεβαίως μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας» στεκούμενος μάλιστα στο «κλίμα πολύ καλής διάθεσης και συνεργασίας» που υπάρχει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα δύο υπουργεία.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των μέτρων ύψους 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ και τη διορία για την υποβολή των σχετικών περικοπών που αναλογούν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι «το πακέτο πρέπει να δοθεί στην τρόικα προς το τέλος Αυγούστου», διευκρινίζοντας παρά ταύτα ότι οι προτάσεις για περικοπές δαπανών δεν θα δοθούν «λεπτομερώς» αλλά με «συγκεκριμένες κατευθύνσεις» λόγω του μακροπρόθεσμου ορίζοντα εφαρμογής τους.

Πηγή: skai.gr