Ο Βρετανός Υπουργός Οικονομικών Τζωρτζ Όσμπορν και ο Υπουργός Ανάπτυξης Βινς Κέιμπλ χαιρέτισαν τις σημαντικές νέες επενδύσεις στη Βρετανία καθώς στελέχη εταιριών πετρελαιοειδών και αερίου από όλο τον κόσμο συμμετείχαν στην δεύτερη μέρα της Συνόδου για την Ενέργεια στο Λονδίνο στα πλαίσια της πρωτοβουλίας British Business Embassy, η οποία διαργανώνεται παράλληλα με τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στην εισήγησή του ο Υπουργός Ανάπτυξης Βινς Κέιμπλ τόνισε την δέσμευση της κυβέρνησης να στηρίξει τον κλάδο και προσκάλεσε ξένες επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας στη Βρετανία.

Ο Υπουργός Οικονομικών είπε: «Η Διεθνής αυτή Σύνοδος δείχνει πώς η Βρετανία μπορεί να ηγηθεί διεθνώς στον τομέα της ενέργειας: διασφαλίζοντας επενδύσεις, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και χτίζοντας ένα μέλλον ευημερίας. Η Κυβέρνηση έχει αναλάβει τη δέσμευση να δημιουργήσει ένα περιβάλλον το οποίο θα ευνοεί την καινοτομία και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων.»

Κατά τη διάρκεια της συνόδου ανακοινώθηκαν μεταξύ άλλων τα εξής

• Η BP ανακοίνωσε επένδυση ύψους 60 εκ. λιρών για τη λειτουργία διεθνούς κέντρου καινοτομίας (International Centre for AdvancedMaterials, BP-ICAM) σε συνεργασία με κορυφαία Βρετανικά πανεπιστήμια.
• Η Melrose Resources plc εξασφάλισε 6ετή σύμβαση για εξόρυξη φυσικού αερίου στη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας (Βουλγαρία).

Πηγή: energypress.gr