Λήγει το σήμερα το απόγευμα (18:00) η προθεσμία για την κατάθεση προσφορών για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της Εμπορικής Τράπεζας.Δεδομένη θεωρείται η υποβολή προσφορών από τις μεγάλες εμπορικές τράπεζες, την Εθνική Τράπεζα, την Eurobank και την Alpha Bank, και πλέον τα βλέμματα στρέφονται στη γαλλική Credit Agricole, τον μητρικό όμιλο της Εμπορικής.

Οι προσφορές που θα κατατεθούν θα αξιολογηθούν από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Καθημερινή, στο πλαίσιο εξέτασης των προσφορών ΤτΕ και ΤΧΣ αναμένεται να δώσουν μεγάλο βάρος στις δυνητικές συνέργειες που μπορούν να προκύψουν από τραπεζικούς συνδυασμούς.

Παράλληλα, πέραν της υπόθεσης της Εμπορικής Τράπεζας, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες κινήσεις συγκέντρωσης δυνάμεων στον τραπεζικό χώρο προτού ολοκληρωθεί η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Η ανακεφαλαιοποίηση εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2012 και αποτελεί προτεραιότητα στον προγραμματισμό της νέας κυβέρνησης καθώς θα διασφαλίσει την αποκατάσταση της ρευστότητας στον οικονομικά βαρυσήμαντο τραπεζικό κλάδο.

Πηγή: skai.gr