Στρατιωτικοί αξιωματούχοι από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία, εντοπίστηκαν στο κύριο θέατρο του πολέμου ανταρτών – καθεστωτικών στο Χαλέπι και βρίσκονται στα χέρια των δυνάμεων του Άσαντ σύμφωνα με τη Δαμασκό. Αν η πληροφορία που μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων επαληθευτεί, αναμένεται να προκαλέσει σοβαρές διπλωματικές τριβές της συριακής κυβέρνησης με το Ριάντ και κυρίως την Άγκυρα.

Σύμφωνα εξάλλου με το Reuters, η τουρκική πόλη Άδανα έχει μεταβληθεί σε μυστική βάση «κάποιων χωρών» (που δεν κατονομάζονται) για το συντονισμό της στρατιωτικής βοήθειας προς τους αντικαθεστωτικούς του Ελεύθερου Συριακού Στρατού που δέχεται σφυροκόπημα στο Χαλέπι από τα άρματα μάχης, τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα του Άσαντ.

Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 137 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Συρία τη Δευτέρα, με τις μάχες μεταξύ των αντικαθεστωτικών και των δυνάμεων του Άσαντ στο Χαλέπι να είναι σφοδρότατες.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Συρίας Ριγιάντ Χιτζάμπ, ο οποίος αυτομόλησε τη Δευτέρα στην Ιορδανία, σχεδιάζει να μεταβεί στο Κατάρ, όπως δήλωσε εκπρόσωπός του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι ηγέτες της συριακής αντιπολίτευσης δηλώνουν ότι ο Χιτζάμπ αυτομόλησε, ενώ η συριακή κρατική τηλεόραση δήλωσε ότι αποπέμφθηκε από τον Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Από την πλευρά του, ο σύρος υπουργός Πληροφοριών Ομράν αλ Ζουμπί δήλωσε ότι η κυβέρνηση της Δαμασκού «δεν έχει κανένα νέο από τον τέως πρωθυπουργό» σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας.

«Όσοι εγκαταλείπουν τη θέση τους με παράνομο τρόπο αποφεύγουν τις ευθύνες τους και αυτό καταδεικνύει την έλλειψη πολιτικής και εθνικής συνείδησης» πρόσθεσε ο Ζουμπί, εξαπολύοντας επίθεση στον Χιτζάμπ.

Πηγή: skai.gr