Το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο κατηγόρησε σήμερα το στρατό του Μπασάρ αλ-Ασαντ για τη “σφαγή” 40 ανθρώπων σε μια περιοχή της κεντρικής επαρχίας Χάμα.

Σύμφωνα με το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο, που είναι ο κύριος συνασπισμός της αντιπολίτευσης, η σφαγή αυτή που διαπράχθηκε στη Χαρμπνάφσα, μια πόλη 8.000 κατοίκων, σε μια σουνιιτκή επαρχία, “εντάσσεται στο πλαίσιο μιας εξαναγκαστικής εξορίας λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων”. Η ανακοίνωση διευκρινίζει ότι οι δυνάμεις βομβάρδισαν την περιοχή με την υποστήριξη αρμάτων μάχης επί τουλάχιστον πέντε ώρες, πριν πραγματοποιήσουν έφοδο προκαλώντας το θάνατο 40 ανθρώπων και τον τραυματισμό ακόμη 120, η πλειοψηφία των οποίων φέρει βαριά τραύματα.

Το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο κατηγορεί τις δυνάμεις ασφαλείας και τους “σαμπίχας”, τους πιστούς στο καθεστώς Ασαντ πολιτοφύλακες, που κατέφθασαν από τα γειτονικά χωριά, ότι καταδίωξαν τους άμαχους με πυροβόλα όπλα. Η επιχείρηση συνεχίζεται σήμερα το πρωί και έχει επεκταθεί σε αρκετές συνοικίες της επαρχίας, σύμφωνα με το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο που κατήγγειλε τη “σφαγή” η οποία είχε στόχο να οδηγήσει σε “σαφή εξορία για θρησκευτικούς λόγους”.

Από την πλευρά του, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κάνει λόγο για 11 άμαχους νεκρούς σε έφοδο που πραγματοποίησαν οι καθεστωτικές δυνάμεις σε αυτή την περιοχή, και για τρία παιδιά που σκοτώθηκαν χθες Κυριακή επίσης στη Χαρμπνάφσα.

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

Πηγή: zougla.gr