Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς καταδίκασε δριμύτατα σήμερα την «ειδεχθή» επίθεση που έγινε χθες σε παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό στη Δαμασκό, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 21 άνθρωποι. «Καταδικάζουμε το αποτρόπαιο έγκλημα που διαπράχθηκε εναντίον του λαού μας στον καταυλισμό προσφύγων στη Δαμασκό, από το οποίο δεκάδες άοπλοι πολίτες σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν», αναφέρεται σε ανακοίνωση που διανεμήθηκε από το γραφείο του.

Είκοσι ένας πολίτες, ανάμεσα τους και δυο παιδιά, σκοτώθηκαν χθες Πέμπτη στο στρατόπεδο Γιαρμούκ από πυρά όλμων, σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH), που εδρεύει στη Βρετανία.

Ο πρόεδρος του OSDH, Ράμι Άμπντέλ Ραχμάν, είπε ότι δεν γνωρίζει την προέλευση των πυρών.

Σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο SANA, μια «τρομοκρατική ομάδα» έπληξε το στρατόπεδο με βλήματα όλμου από τη γειτονική συνοικία Τανταμόν. Ακτιβιστές λένε ότι οι πρόσφυγες έχουν πάρει τα όπλα στο πλευρό των επαναστατών ενάντια στο καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Σύμφωνα με το OSDH, το στρατόπεδο είναι διχασμένο ανάμεσα σε υποστηρικτές και αντιπάλους του φιλοκαθεστωτικού ριζοσπαστικού παλαιστινιακού κινήματος «Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης-Γενική Διοίκηση (PFLP-GC)», που εδρεύει στη Δαμασκό.

Το Γιαρμούκ στεγάζει τον μεγαλύτερο αριθμό Παλαιστινίων προσφύγων στη Συρία με 148.500 άτομα επισήμως καταγεγραμμένα από τον ΟΗΕ, σύμφωνα με τη ΜΚΟ.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

Πηγή: zougla.gr