Ανακοίνωση- απάντηση για όσα δημοσίευσε το πρωί της Τρίτης ο βρετανικός Τύπος εξέδωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Στα συγκεκριμένα δημοσιεύματα αναφέρονταν ότι την ίδια ώρα που ο ελληνικός λαός υποφέρει από την οικονομική κρίση, Έλληνες αξιωματούχοι ξοδεύουν χιλιάδες λίρες σε ιδιωτικό κλαμπ του Λονδίνου.

Η ΕΟΕ εξηγεί ότι δεν σχετίζεται με το «Ελληνικό Σπίτι» τονίζοντας ότι η δημιουργία και λειτουργία του ήταν πρωτοβουλία του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Με αφορμή ορισμένα δημοσιεύματα σε βρετανικά ΜΜΕ και στη συνέχεια σε μερίδα του ελληνικού Τύπου περί σπατάλης χρημάτων από τη δημιουργία και τη λειτουργία του «Ελληνικού Σπιτιού» στο Λονδίνο, στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αναφέρει τα κάτωθι:

– H δημιουργία και γενικότερα η λειτουργία του συγκεκριμένου χώρου ανήκει αποκλειστικά και μόνο στο Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο και όχι στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

– Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή καλύπτει μόνον τα έξοδα της συμμετοχής της Ολυμπιακής μας ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα οποία μάλιστα στο μεγαλύτερο ποσοστό τους καλύφθηκαν από χορηγίες.

– Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δεν χρησιμοποιεί τον συγκεκριμένο χώρο για τις δραστηριότητές της παρά μόνον για τη διανομή εισιτηρίων των Ολυμπιακών Αγώνων για τις οικογένειες των αθλητών μας και μάλιστα χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση.

– Η μόνη εκδήλωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο, στις 3 Αυγούστου, θα φιλοξενηθεί σε διαφορετικό χώρο και καλύπτεται αποκλειστικά και εξ ολοκλήρου από την χορηγό εταιρία P&G.

– Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ζητεί από όλους ορθότερη εξακρίβωση πληροφοριών και στοιχείων σε περιπτώσεις αναπαραγωγής τους και ταυτόχρονα επιθυμεί τον σεβασμό στη προσπάθεια των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών να εκπροσωπήσουν την πατρίδα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τον καλύτερο τρόπο.

Πηγή: sday.gr