Ευτυχώς που την περίοδο αυτή τα πανεπιστήμια είναι κλειστά. Το λέω γιατί φαντάζεστε να λειτουργούσε κανονικά το ΑΠΘ, με τις πρυτανικές αρχές να μην προλαβαίνουν να εκπληρώνουν τα καθημερινά καθήκοντά τους και να πρέπει συγχρόνως να τρέχουν σε δικαστήρια, γενική αστυνομική διεύθυνση και γραφεία του ΣΔΟΕ στο Καλοχώρι…  

Η κίνηση εντός αυτού του μάλλον αμβλυγώνιου τριγώνου καθίσταται υποχρεωτική για τον πρύτανη και τους αντιπρυτάνεις, καθώς την εποχή αυτή τρέχουν ταυτόχρονα τρεις έρευνες από εισαγγελία, ελληνική αστυνομία και ΣΔΟΕ για πεπραγμένα της ηγεσίας του ΑΠΘ τα οποία χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.

Η πρώτη έρευνα, την οποία η εισαγγελία ανέθεσε στην ΕΛΑΣ, έχει ξεκινήσει εδώ και εβδομάδες και αφορά εκείνη την περίεργη… δεντροφύτευση που έγινε καταμεσήμερο της Μεγάλης Πέμπτης στον αύλειο χώρο της παλιάς Κτηνιατρικής, παρουσία ενός αντιπρύτανη, ενός προέδρου σχολής του ΑΠΘ καθώς και τακτικών καθηγητών. Γιατί διατάχθηκε έρευνα για μια δεντροφύτευση; Διότι, όπως αποκάλυψε τότε η «Μ», κάποιοι επιμένουν ότι οι τρύπες που είχαν ανοίξει οι εν λόγω κύριοι ήταν για άλλη δουλειά και όχι για φύτευση δέντρων.

Η δεύτερη έρευνα διατάχθηκε προ δεκαημέρου περίπου, μετά την αποκάλυψη του «Σαλονικιού» ότι ο πρύτανης και δύο αντιπρυτάνεις μετέβησαν σε γάμο στην Κωνσταντινούπολη, χρεώνοντας όμως τα έξοδα μετακίνησης στο πανεπιστήμιο. Η δικαιολογία -αξιολογείστε εσείς τη σοβαρότητά της- ήταν ότι εκτός από τον γάμο, στον οποίο ο πρύτανης Μυλόπουλος  ήταν ο κουμπάρος, οι ηγήτορες του ΑΠΘ μετείχαν και σε ακαδημαϊκές αποστολές! Στην εισαγγελία δεν ακούστηκαν πολύ πειστικά όλα αυτά, κι έτσι διατάχθηκε έρευνα.

Η τρίτη εντολή για προκαταρκτική εξέταση δόθηκε προχθές από την εισαγγελία πρωτοδικών με αφορμή δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν κακοδιαχείριση στο ΑΠΘ. Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται ο αντιπρύτανης Οικονομικών Παντής, ο οποίος φέρεται να δώρισε σε ηθοποιό ένα κινητό τηλέφωνο και κοσμήματα, δωράκια τα οποία τιμολογήθηκαν σε βάρος του πανεπιστημίου. Το ίδιο συνέβη και με οικοσκευή η οποία παραδόθηκε στο σπίτι του.

Αυτή η έρευνα ανατέθηκε στο ΣΔΟΕ, που θα διερευνήσει αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία και της υπεξαίρεσης. Πάντως, μια που θα πάει το ΣΔΟΕ ως τον «Λογότυπο», το κατάστημα του ΑΠΘ απ’ όπου γίνονταν όλα αυτά τα ψώνια, ας ψάξει να δει πόσοι πανεπιστημιακοί πήραν από το ίδιο κατάστημα ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές χωρίς να τις έχουν ξοφλήσει, κατόπιν προφορικής εντολής στελεχών της πρυτανείας…

Από τη στήλη “Υστερόγραφο” στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – Πηγή: taxalia.blogspot.com