Photo: kathemera.gr

Αλλιώς περίμεναν την πρεμιέρα τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Βίκυ Αρβανίτη και Μαρία Τσιαρτσιάνη. Το ελληνικό δίδυμο του μπιτς βόλεϊ ηττήθηκε με2-0 σετ από τις Κουν-Ζούμκερ και σε συνδυασμό με την πρωινή «βόμβα» των Ρώσων Βάσινα-Βοζάκοβα επί των Κινέζων Ζαν Ξι-Ξούε, τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα όσον αφορά την υπόθεση πρόκριση των πρωταθλητριών Ελλάδος.

Δεν μπήκε ιδιαίτερα «ζεστό» το ελληνικό δίδυμο στο πρώτο σετ του ολυμπιακού τουρνουά. Στους πρώτους πόντους, οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο, ωστόσο η κακή υποδοχή των Ελλήνων πρωταθλητριών σε συνδυασμό με τα καλά σέρβις των αντιπάλων άνοιγαν τη διαφορά. Το 6-5 υπέρ των Ελβετίδων έγινε 11-6 με επιμέρους σερί 5-1. Προσπάθησαν να αντιδράσουν οι Αρβανίτη-Τσιαρτσιάνη, μειώσουν στους 3, με 11-8. Όμως και πάλι η διαφορά… άνοιξε με τις Κουν-Ζούμκερ να πηγαίνουν στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ, όντας μπροστά με 16-11. Ουσιαστικά το πρώτο σετ είχε χαθεί, το οποίο κατέληξε υπέρ του διδύμου από την Ελβετία με 21-13.

Στο δεύτερο σετ, οι Αρβανίτη-Τσιαρτσιάνη άλλαξαν… τσιπάκι. Πήραν από νωρίς προβάδισμα, βγάζοντας φοβερές άμυνες και απλώς έκαναν σωστή συντήρηση, με τη μπάλα πολλές φορές να μην πέφτει κάτω από την υπερπροσπάθεια. Οι Ελληνίδες πέρασαν μπροστά ακόμα και με 5, 10-5. Πίεσαν οι αντίπαλες τους και κατάφεραν να μειώσουν στον πόντο 13-12. Το παρατεταμένο… «black out» συνεχίστηκε και μάλιστα οι Κουν-Ζούμκερ πέρασαν για πρώτη φορά στο δεύτερο σετ μπροστά με 17-15. Οι Αρβανίτη-Τσιαρτσιάνη ισοφάρισαν σε 19-19, όμως δύο συνεχόμενα λάθη «έγραψαν» το τελικό 21-19 και «χάρισαν» τη νίκη στις εκπροσώπους της Ελβετίας.

Επόμενο ραντεβού για τις Ελληνίδες την ερχόμενη Δευτέρα κόντρα στις Ρωσίδες Βάσινα-Βοζάκοβα, όπου θα χρειάζονται μόνο νίκη προκειμένου να διατηρήσουν τις ελπίδες τους για πρόκριση.

Πηγή : sday.gr