Κλίμα ευφορίας προκάλεσε στις αγορές η δήλωση του επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι,  ότι η ευρωτραπεζα θα κάνει ό,τι χρειαστεί, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, προκειμένου να προστατέψει την ευρωζώνη.

Μάλιστα απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους είπε «πιστέψτε με, αυτό θα είναι αρκετό».

Η απόδοση του ισπανικού δεκαετούς ομόλογου έπεσε κάτω από το ψυχολογικό φράγμα του 7%. Με κέρδη 4,07% έκλεισε το Παρίσι, 2,75% η Φρανκφούρτη και 1,36% το Λονδίνο.

Άνοδο καταγράφει και η Wall Street.

Ανακάμπτει το ευρω έναντι του δολαρίου. Κοντά στο 1,23 η ισοτιμία.

Απόλυτα θετική έκρινε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, τη δήλωση του Μάριο Ντράγκι σχετικά με την παρέμβαση της ΕΚΤ σε περίπτωση που ανεβαίνουν υπερβολικά τα επιτόκια δανεισμού ορισμένων χωρών της Ευρωζώνης.

«Δεν παρεμβαίνω στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Στήριξης ούτε στην ΕΚΤ, των οποίων σέβομαι την ανεξαρτησία. Θέλω απλά να πω ότι η δυνατότητα παρέμβασης στις αγορές δεν πρέπει να μείνει νεκρό γράμμα», δήλωσε ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ και μάλιστα έκανε έκκληση για επιτάχυνση της εφαρμογής των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Συνόδου της 28ης και 29ης Ιουνίου.

Θετικά υποδέχτηκε την υπόσχεση Ντράγκι και το ΔΝΤ. Ο εκπρόσωπος του ταμείου Ντέιβιντ Χόουλεϊ σημείωσε ότι οι δηλώσεις του κ. Ντράγκι είναι «μία ευπρόσδεκτη επανάληψη των γνωστών δεσμεύσεων της ΕΚΤ να κάνει ό, τι είναι απαραίτητο».

Πηγή: skai.gr