Την πρόκριση στους ομίλους του Europa League έθεσε ως στόχο του Αστέρα Τρίπολης ο Σάκης Τσιώλης. Ο έμπειρος τεχνικός, παραχώρησε συνέντευξη στο match programme του αγώνα με την Ιντερ Μπακού και μίλησε όχι μόνο για την ευρωπαϊκή εμπειρία, αλλά και για τους στόχους στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Μία ιστορική στιγμή απόψε. Ο Αστέρας αντιμετωπίζει την Ίντερ Μπακού για το EUROPA LEAGUE. “Σίγουρα είναι γιορτή για την Αρκαδία. Ένα επίσημο παιχνίδι που ενδιαφέρει γενικότερα την Ελλάδα. Είμαστε οι πρώτοι εκπρόσωποι της χώρας μας στην Ευρώπη και θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να μπορέσουμε να είμαστε στην επόμενη κλήρωση. Πρώτα από όλα όμως, θέλουμε να ευχαριστήσουμε με την απόδοση μας και να δώσουμε χαρά στον κόσμο, αλλά και να έχουμε συνέχεια στο EUROPA LEAGUE.

Θεωρείτε την Ευρώπη ως μία πρόκληση για τον Αστέρα και σας προσωπικά; “Πρώτα από όλα είναι η ομάδα, να μπορέσει να τα καταφέρει και να κάνει μία επιτυχία. Σημασία έχει να γράψει ιστορία η ομάδα. Ο Αστέρας έκανε την καλύτερη του χρονιά. Έκτος στην τελική κατάταξη, έξοδο στην Ευρώπη, έφτασε μέχρι τον ημιτελικό του Κυπέλλου.”

Μπορεί να συμβεί κάτι ανάλογο φέτος; “Αν βάλουμε κάτω τι δυνατότητες έχει η ομάδα, τι οργάνωση και τι προϋποθέσεις, σίγουρα μπορεί ο Αστέρας να είναι μέσα στις πέντε καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος.”

Θα μπορούσατε, αν και είναι ακόμα αρχή, να κάνετε σύγκριση μεταξύ της περσινής και της φετινής ομάδας; “Νομίζω ότι έχουμε όλες τις προϋποθέσεις να αποδώσουμε ακόμα καλύτερα. Τόσο, γιατί είμαστε περισσότερο καιρό μαζί και γνωρίζουμε τον τρόπο που πρέπει να παίξουμε σε άμυνα και επίθεση. Νομίζω ότι η ομάδα μας έχει ένα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημα, κρατώντας τον περσινό βασικό κορμό. Έχουμε δικαίωμα να πιστεύουμε ότι θα είμαστε καλύτεροι κατά ένα 20 % συγκριτικά με την περσινή σαιζόν.”

Τι στόχους έχετε θέσει στο EUROPA LEAGUE; “Στόχος είναι να φτάσουμε στους ομίλους, τόσο για να εκπροσωπήσει ο Αστέρας όσο γίνεται καλύτερα την Ελλάδα και να δώσει χαρά και ενδιαφέρον στους φιλάθλους με τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια, αλλά και για οικονομικούς λόγους.”

Με τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια ξεκινάει ουσιαστικά η αγωνιστική περίοδος 2012-2013 για τον Αστέρα. Ποιο μήνυμα θα θέλατε να περάσετε στους φίλους της ομάδας; “Σε αυτά τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια εμείς θέλουμε να αφήσουμε το στίγμα μας ως ομάδα. Είναι σίγουρο ότι αυτή η ομάδα θα προσπαθήσει να πετύχει κάτι περισσότερο από την περσινή αγωνιστική περίοδο. Θέλω να πιστεύω πώς ο κόσμος, όπως αγκάλιασε πέρσι την ομάδα, έτσι θα έρθει περισσότερος στο γήπεδο στηρίζοντάς μας και φέτος. Εμείς θα προσπαθήσουμε να παίξουμε ακόμα καλύτερο ποδόσφαιρο φέτος και να πάρουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.”

Τι σημαίνει για σας ποδόσφαιρο και τι η παρουσία σας στον Αστέρα για δεύτερη χρονιά; “Το ποδόσφαιρο είναι η άλλη ζωή μου, πέρα από την κοινωνική και την οικογενειακή. Ίσως το ποδόσφαιρο είναι το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής μου. Η ενασχόληση μου με το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο επαγγελματική, είναι ένα πάθος που με ακολουθεί από τότε που γεννήθηκα μέχρι σήμερα. Όσον αφορά την παραμονή μου στον Αστέρα για δεύτερη χρονιά, οι προϋποθέσεις ήταν κατάλληλες και νιώθω πώς με όλη αυτή την κρίση που υπάρχει, πώς είμαστε και προνομιούχοι που είμαστε σε μία ομάδα που δεν αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα.”

Αν ξέρατε εκ προοιμίου, ότι η ευχή που θα κάνατε θα έπιανε, τι ευχή θα κάνατε για τον Αστέρα και τι σε προσωπικό επίπεδο; “Πρώτα από όλα για την ομάδα, να παίξει ακόμα καλύτερο ποδόσφαιρο, να δώσει χαρά στους φιλάθλους, να πάμε στους ομίλους του EUROPA LEAGUE και να κάνουμε μία καλή πορεία πετυχαίνοντας τους στόχους στο πρωτάθλημα. Σε προσωπικό επίπεδο να υπάρχει υγεία. Τόσα χρόνια στο ποδόσφαιρο μπορώ και προσαρμόζομαι στις επιτυχίες και στις αποτυχίες. Δουλεύουμε όλοι για να αποφύγουμε τις αποτυχίες. Για αυτό λέμε πρώτα η υγεία και μετά όλα τα άλλα.”

Πηγή: novasports.gr