Οι Ολυμπιακοί Αγώνες που θα διοργανώσει το 2012 το Λονδίνο θα είναι «οι πιο πράσινοι στην ιστορία», υποσχόταν ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Σεμπάστιαν Κόε. Θα είναι όμως έτσι; Σύμφωνα με έκθεση που έδωσαν στη δημοσιότητα το WWF και η BioRegional, μία εβδομάδα πριν από την έναρξη των αγώνων, η διοργάνωση «πάσχει» σε νευραλγικούς τομείς όπως η παραγωγή ενέργειας, η διαχείριση των απορριμάτων, οι επιπτώσεις στη δημόσια υγεία κ.α.

Οι δύο οργανώσεις εκτιμούν στην έκθεσή τους ότι ο Λόρδος Κόε θα τηρήσει τελικά την υπόσχεσή του και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου θα είναι πράγματι πιο φιλικοί προς το περιβάλλον ακόμη και από αυτούς του Σίδνεϊ, οι οποίοι διατηρούν έως σήμερα τον ανεπίσημο τίτλο. Μεταξύ άλλων όμως, η κοσμοσυρροή στη βρετανική πρωτεύουσα θα έχει μια ανεπιθύμητη παρενέργεια – τα σκουπίδια- και, παρά τη φιλότιμη προσπάθεια, οι διοργανωτές δεν έχουν πείσει ότι μπορούν να περιορίσουν το πρόβλημα.

Οι ειδικοί επιχείρησαν να καταγράψουν την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε 76 στόχους βιωσιμότητας. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι στη συντριπτική τους πλειονότητα θα επιτευχθούν, πλήρως ή μερικώς. Έτσι οι αγώνες, σύμφωνα με την έκθεση, θα είναι «οι πιο πράσινοι στην ιστορία» γιατί οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα είναι όσο το δυνατόν αποδοτικότερες ενεργειακά, ενώ και οι ίδιοι οι θεατές θα βοηθήσουν στη μείωση του αποτυπώματος του «Λονδίνο 2012» καθώς θα μετακινούνται με τα πόδια, με ποδήλατο ή με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Πηγή: energypress.gr