Στις θέσεις 9-16 σταμάτησε η θετικότατη πορεία της Κατερίνας Τόλιου και του Κωνσταντίνου Αγγελάκη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σβέσατ. Στον 4ο γύρο του απλού σε νεάνιδες και παίδες αντίστοιχα, βρήκαν δυνατότερους αντιπάλους απέναντί τους και δεν κατάφεραν να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί. Η Τόλιου αποκλείστηκε με 4-1 σετ από τη Ρουμάνα Μπάλιντ, ο Αγγελάκης από τον Γάλλο Ακουζού με 4-0, συνεπώς και οι δύο υπολογίζεται ότι τερμάτισαν στην 9η θέση, απολογισμός απόλυτα τιμητικός!

Επίσης, στον γύρο των «16» έχασε και το δίδυμο Νίκος Αντωνιάδης/Κωνσταντίνος Αγγελάκης στο διπλό παίδων, ενώ μία μέρα πριν από το φινάλε της διοργάνωσης συνεχίζει για την ελληνική πλευρά η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα, η οποία είναι στα ημιτελικά των αγώνων «παρηγοριάς» έχει σιγουρέψει την 3η θέση και κυνηγά αργότερα ακόμα και την πρωτιά!

Στις «16» του απλού νεανίδων η Κατερίνα Τόλιου δεν αντιστάθηκε πολύ στην ανωτερότητα της Μπερναντέτ Μπάλιντ. Από τη μεταξύ τους αναμέτρηση την προηγούμενη Κυριακή, στο ομαδικό, είχε φανεί ότι η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έπρεπε να φτάσει στο μάξιμουμ της απόδοσής της για να διεκδικήσει γερά τη νίκη και με αυτό τον τρόπο να δημιουργήσει άγχος στην πολύ αξιόλογη Ρουμάνα. Αυτό δεν συνέβη, καθώς η Μπάλιντ πήρε σχετικά εύκολα τα δύο πρώτα σετ κι έδειξε ξανά τις αρετές της απέναντι στην άμυνα. Η Τόλιου μείωσε σε 2-1, όμως στα επόμενα σετ η 16άχρονη Μπάλιντ έκανε καλές εκκινήσεις και τις αξιοποίησε. Επικράτησε με 4-1 σετ και σημείωσε άλλη μία νίκη στο Σβέσατ απέναντι στη 17χρονη διεθνή μας (4-11, 7-11, 11-8, 6-11, 7-11). Να σημειωθεί ότι η Μπάλιντ αναδείχτηκε μέσα στην εβδομάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ομαδικό νεανίδων, ενώ στο ευρωπαϊκό ranking list U18 του Ιουλίου βρίσκεται στο νούμερο 13.

Στο απλό παίδων ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης βρήκε ανυπέρβλητο εμπόδιο μπροστά του. Ήταν αναμφίβολα το αουτσάιντερ κόντρα στο νούμερο 3 του ευρωπαϊκού πίνακα αξιολόγησης των παίδων Καν Ακουζού και αυτό αποδείχτηκε και στην πράξη. Έχασε με 4-0 σετ και δεν μπόρεσε να πιέσει σε κανένα σημείο του αγώνα, ίσως και κουρασμένος από τα συνεχή διαδοχικά παιχνίδια τόσων ημερών, συνθήκες στις οποίες δεν είναι συνηθισμένος (4-11, 3-11, 6-11, 5-11). Ο Γάλλος πρωταθλητής Ευρώπης του ομαδικού παίδων πάντως, ήταν απίστευτα σταθερός και δεν «ενοχλήθηκε» από τις άμυνες του Αγγελάκη.

Στο διπλό παίδων ο Νίκος Αντωνιάδης και ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης έμειναν στον γύρο των «16» χάνοντας το μεσημέρι με 3-0 σετ από τους Σλοβένους Ντάρκο Γιόργκιτς/Τομ Σφίλιγκο. Αν έπαιρναν ένα έστω από τα δύο πρώτα σετ, τα οποία ήταν πολύ «κλειστά» στο σκορ, θα διεκδικούσαν σίγουρα με περισσότερες αξιώσεις τη νίκη, όμως βρέθηκαν πίσω με 2-0 και στο 3ο έλειψε και η δυνατή ψυχολογία (8-11, 9-11, 6-11).

Στο consolation προχώρησε πολύ η νεάνιδα Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα. Μετά την χτεσινή πρόκριση στον 2ο γύρο, σήμερα πέτυχε τρεις ακόμα νίκες, μπήκε στα ημιτελικά και αργά το απόγευμα διεκδικεί πιο υψηλή θέση στο ταμπλό. Στις «32» η 17χρονη πρωταθλήτρια ξεπέρασε πολύ δύσκολα το εμπόδιο της Άνα-Σοφία Ερκέικι από τη Φιλανδία με 3-2 σετ (8-11, 11-8, 11-8, 5-11, 11-7). Στις «16» κατέβαλλε τη Σλοβάκα Λούτσια Κοκάβκοβα με 3-0 (11-8, 11-7, 11-9) και στις «8», σ’ ένα ακόμα πολύ αμφίρροπο ματς νίκησε με 3-2 σετ την Τσέχα Καρίν Αντάμκοβα, που ήταν νούμερο 1 φαβορί στο ταμπλό της «παρηγοριάς». Με εξασφαλισμένη την 3η θέση στους συγκεκριμένους αγώνες η Τσεκούρα συναντά σήμερα στις 18:15 τη Σέρβα Βικτόρια Τρουζίνσκι κι επιδιώκει την πρόκριση στον τελικό.

Στους παίδες ο Νίκος Αντωνιάδης αποκλείστηκε στον 2ο γύρο από τον Ελβετό Σιμόν Σάφτερ με 3-1 σετ (11-4, 4-11, 7-11, 5-11).

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Σ. ΠΑΠΑΣΑΒΟΓΛΟΥ ΣΤΟ Ε.Τ.Τ.U. TV

Οι επιτυχίες της Ελλάδας στο Σβέσατ δεν γινόταν να περάσουν απαρατήρητες από τα ξένα media. Η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης πρόβαλλε τις διακρίσεις μέσα και από μίνι συνέντευξη με τον Σωκράτη Παπασάβογλου στο διαδικτυακό πρόγραμμα Laola1 TV. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε χτες, πριν από τις διακρίσεις στα ατομικά αγωνίσματα, στην υπεύθυνη Τύπου της E.T.T.U. Μίλιτσα Νίκολιτς: «Είναι μεγάλη η επιτυχία των κοριτσιών. Τόσο οι νεάνιδες όσο και οι κορασίδες μπήκαν στις πρώτες 16 ομάδες της διοργάνωσης και ακολούθως εξασφάλισαν την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία. Μετά το 2008 και μετά από δύο χρόνια απουσίας από τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, βρισκόμαστε ξανά στην Α΄κατηγορία κάποιας ηλικιακής κατηγορίας και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Οι κορασίδες κατάφεραν με ελάχιστη εμπειρία να φέρουν εντυπωσιακά αποτελέσματα και η 11η θέση είναι πολύ καλή θέση», δήλωσε μεταξύ άλλων ο προπονητής του κλιμακίου της Θεσσαλονίκης και αφού εμφανίστηκε αισιόδοξος και για την παρουσία στα ατομικά αγωνίσματα, αναφέρθηκε, ύστερα από σχετικό ερώτημα, στο ενδεχόμενο να ξεπηδήσουν σύντομα νέα ταλέντα από τη συμπρωτεύουσα: «Για σύντομα δεν μπορώ να το πω με σιγουριά, όμως δουλεύουμε με νέα φουρνιά, με νέες επιλογές και πιστεύω ότι σε λίγα χρόνια μπορούμε να έχουμε ξανά καλούς παίκτες και από τη Θεσσαλονίκη σε αυτές τις διοργανώσεις».

Στο τέλος της συνέντευξης ο Σωκράτης Παπασάβογλου έκρινε επιβεβλημένο να ευχαριστήσει δημόσια αυτούς που ενίσχυσαν οικονομικά την ελληνική ομοσπονδία και βοήθησαν καθοριστικά στο να πραγματοποιηθεί η αποστολή στο Σβέσατ.

«Νιώθω την ανάγκη τελειώνοντας, να ευχαριστήσω την ευρωπαϊκή και την αυστριακή ομοσπονδία, όπως και την Ακαδημία του Βέρνερ Σχλάγκερ για τη στήριξη που μας παρείχαν να έρθουμε εδώ. Στη χώρα μας είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, το άθλημα έχει επηρεαστεί και χωρίς αυτή την οικονομική βοήθεια δεν θα ήμασταν εδώ και δεν θα είχαμε αυτά τα αποτελέσματα».

Πηγή: novasports.gr