Τις ελπίδες του για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League διατήρησε ο Αστέρας Τρίπολης ύστερα από το 1-1 στην Νταλγκά Αρίνα κόντρα στην Ίντερ Μπακού.

Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη δεν «μάσησε» από το άγχος του πρωτάρη και το προβάδισμα που πήρε η Ίντερ Μπακού και ισοφαρίζοντας 1-1 με τον Περόνε, δεν έφυγε απλά όρθια από το Αζερμπαϊτζάν, αλλά και με πλεονέκτημα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League!

Ο Σουτζ άνοιξε το σκορ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (46’) και ο Αργεντινός επιθετικός έφερε το παιχνίδι στα ίσια λίγα λεπτά αργότερα (54’). Σε μια εβδομάδα ο επαναληπτικός σε μια Τρίπολη που εκτός από τον… καιρό θα πρέπει να βράζει και στις κερκίδες.

Στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν, στο πρώτο ευρωπαϊκό και χωρίς να έχει δώσει αξιόλογα φιλικά στην προετοιμασία του, ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε στον… πλαστικό αγωνιστικό χώρο του Νταλγκά Αρένα με τη λογική να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και να ψάξει ένα γκολ στην κόντρα.

Η ομάδα του Τσιώλη, καλά διαβασμένη παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο, έκλεισε τους χώρους προς την εστία της με τους πολύ καλούς Ουσέρο και Αλβάρες και έψαξε την αντεπίθεση. Σε ένα μεγάλο ποσοστό το κατάφερε και μάλιστα θα μπορούσε να έχει ανοίξει και το σκορ σε δύο περιπτώσεις.

Εξαιρετικό στοιχείο για τον Αστέρα και η αλληλοκάλυψη που είχαν οι παίκτες του, με αποτέλεσμα να μην μένει κενός χώρος. Ίσως το 0-0 του πρώτου μέρους να αδικεί τον Αστέρα, ο οποίος θα μπορούσε να είναι μπροστά.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε πολύ άσχημα για τον Αστέρα. Οι Αζέροι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 46’ με τέρμα του Σουτζ και να βάλουν την Μπακού στη θέση του οδηγού. Ο Αστέρας, αφού χρειάστηκε κάποια λεπτά για να συνέλθει πάτησε γερά στα πόδια του και ειδικά μετά την αλλαγή του Μπακασέτα με τον Φραγκουλάκη έγινε ποιλύ πιο επικίνδυνος.

Ο νεαρός επιθετικός, έστρωσε έτοιμο γκολ στον Περόνε, ο οποίος δεν αστόχησε και έφερε το παιχνίδι στα ίσια, βάζοντας ξανά τις δύο ομάδες στην αφετηρία. Τα λεπτά κυλούσαν υπέρ του Αστέρα, ο οποίος είχε πετύχει το εκτός έδρας γκολ και θα μπορούσε να το υπερασπιστεί στον επαναληπτικό της Τρίπολης.

Ίντερ Μπακού (Κακάμπερ Τσχαντάτζε): Λομάγια, Αμπραμίτζε, Λέβιν, Καντελάκι, Αμπντουλαγιέ, Αμιρκάνοφ, Γκεοργκιέφσκι, Μαμάντοφ (46’ Χατζίγιεφ), Νιάσε (72’ Ζλατίνοφ), Αντάμια (88’ Γκένοφ), Σουτζ.

Στον πάγκο: Τεβντοράτζε, Μπαρμέτλερ, Ντασντεμίροφ, Τσχατάτζε.

Αστέρας Τρ. (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Μπαρτολίνι, Χουανίτο, Φορμίκα, Αλβάρες, Ουσέρο, Ναβάρο, Φραγκουλάκης (53’ Μπακασέτας), Ράγιος (87’ Πιπίνης), Περόνε (91’ Κουρμπέλης).

Στον πάγκο: Γεωργακόπουλος, Σαραντόπουλος, Έγκον, Ντινιωτάκης.

Διαιτητής: Φαμπιάν (Ουγγαρία)

Βοηθοί: Βάργκας (Ουγγαρία), Βάμος (Ουγγαρία)

Γήπεδο: Νταλγκά Αρένα

Πηγή: sday.gr