Πρόσφατη έρευνα του Western University έδειξε ότι το 88% των χρηστών του Facebook που έχουν χωρίσει κατά τον τελευταίο χρόνο παρακολουθούν τη δραστηριότητα των πρώην συντρόφων τους στο κοινωνικό δίκτυο. Μάλιστα, σε περίπτωση διαγραφής από το Facebook, το 70% των συμμετεχόντων παραδέχεται ότι εξακολουθεί να κατασκοπεύει τον/την πρώην του μέσω κάποιου κοινού τους φίλου.

Και αν όλα αυτά σας φαίνονται υπερβολικά, ετοιμαστείτε να διαβάσετε τη συνέχεια: Μεγάλο ποσοστό χρηστών δήλωσε ότι εισέρχεται στο λογαριασμό του πρώην του -εφόσον φυσικά γνωρίζει τον κωδικό πρόσβασης του- για να διαβάσει τα προσωπικά του μηνύματα και να ανιχνεύσει πληροφορίες για “ύποπτες” συνομιλίες ή νέες σχέσεις.

Όσο για το θέμα της ζήλειας, περισσότεροι από τους μισούς χρήστες παραδέχονται ότι ζηλεύουν κάθε φορά που ο πρώην τους ανεβάζει μια νέα φωτογραφία ενώ το 1/3 αναρτά φωτογραφίες προκειμένου να τον κάνει να ζηλέψει.

Τέλος, 3 στους 4 χρήστες επιχειρούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για το πρόσωπο που θεωρούν ότι έχει σχέση με τον πρώην τους επισκεπτόμενοι το προφίλ του, ενώ το 64% διαβάζει προηγούμενα σχόλια και συνομιλίες για να αναλύσει τι πήγε στραβά στη σχέση τους.

Το παράδοξο στην όλη υπόθεση είναι ότι οι μισοί περίπου χρήστες παραμένουν φίλοι στο κοινωνικό δίκτυο με τους πρώην τους, ενώ σύμφωνα με την έρευνα η συνεχής “κατασκοπεία” στο Facebook επιβαρύνει περισσότερο την ψυχολογία των χωρισμένων.

Πηγή: techgear.gr