Η ιδιοκτήτρια εταιρεία της πίστας του Νίρμπουργκρινγκ αναμένεται να καταθέσει αίτηση για χρεοκοπία, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές του γερμανικού κρατιδίου Ρηνανία-Παλατινάτο, επιρρίπτοντας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την ευθύνη για τη μη έγκαιρη έγκριση πακέτου διάσωσης.

Η «Nuerburgring GmbH», το 90% της οποίας κατέχει το κράτος, αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα, εν μέσω διαμάχης με τον λειτουργό της πίστας για το κόστος ενοικίασης και το γερμανικό κρατίδιο προσπάθησε να αναδομήσει την εταιρεία με τη βοήθεια οικονομικού πακέτου. «Όμως, στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, (η Κομισιόν) άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να μη φτάσει σε θετική απόφαση για την αίτηση βοήθειας πριν από τις 30 Ιουλίου», ημερομηνία κατά την οποία η Nuerburgring GmbH δεν θα μπορεί να εξοφλήσει τα χρέη της, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γερμανικό κρατίδιο.

Η πίστα του Νίρμπουργκρινγκ «φιλοξενεί» το γερμανικό γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα κάθε δύο χρόνια, εναλλάξ με αυτήν του Χοκενχάιμ κι εκεί αναμένεται να διεξαχθεί ο αγώνας την επόμενη χρονιά, ωστόσο το μέλλον του φαντάζει αβέβαιο, λόγω της διαμάχης με την εταιρεία-λειτουργό της πίστας «Nuerburgring Automotive GmbH» (NAG) για το κόστος ενοικίασης.

Πηγή: skai.gr