Σε ειδική εκδήλωση, που θα γίνει την Πέμπτη το απόγευμα (18:00) στο Μουσείο της Ακρόπολης, θα πραγματοποιηθούν οι κληρώσεις της νέας αγωνιστικής περιόδου στα πρωταθλήματα χάντμπολ της Α1 ανδρών, της Α2 ανδρών και της Α1 γυναικών.

Στο πρωτάθλημα της Α1 ανδρών της σεζόν 2012-13 θα μετάσχουν οι εξής ομάδες: Διομήδης Αργους, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΑΣΕ Δούκα, Αερωπός Εδεσσας, ΧΑΝΘ, Φίλιππος Βέροιας, ΓΑΣ Κιλκίς, Πανελλήνιος, Αρης Νικαίας, Φοίβος Συκεών και Ποσειδών Λουτρακίου. Το σύστημα διεξαγωγής παραμένει το ίδιο, με μόνη εξαίρεση την προσθήκη τελικών μεταξύ των ομάδων που θα καταλάβουν την πρώτη και τη δεύτερη θέση μετά το πέρας της Β΄ φάσης.

Στην Α1 γυναικών θα μετάσχουν οι ΑΣΕ Ορμή, Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών, Νέα Ιωνία, ΠΑΟΚ, Αναγέννηση Αρτας, Ελπίδες Δράμας, Πρωτοπόροι, ΓΑΣ Καματερού. Σημειώνεται ότι ο ΑΣΕ Ορμή θα αρχίσει το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς και οι Πρωτοπόροι με -5. Σε αντίθεση με πέρυσι, φέτος το πρωτάθλημα προβλέπεται να διεξαχθεί σε ενιαίο όμιλο, με τις πρώτες τέσσερις ομάδες να συνεχίζουν στα πλέι-οφ και τις τελευταίες τέσσερις να παίζουν πλέι-άουτ.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την Α2 ανδρών, θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους των δέκα ομάδων, με τον πρώτο κάθε ομίλου να προβιβάζεται στη μεγάλη κατηγορία.

Πηγή: novasports.gr