Στην τροποποίηση των κριτηρίων ένταξης βρεφών σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς προχώρησε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, μετά το σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Το υπουργείο αποφάσισε να συμπεριλάβει στα δικαιολογητικά συμμετοχής των παιδιών στους σταθμούς το δηλωθέν εισόδημα για το έτος 2011 ή 2012 και όχι του 2010, όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

Μάλιστα, όσες μητέρες έχουν ήδη υποβάλλει τα σχετικά έγγραφα μπορούν να ζητήσουν τροποποίηση της αίτησής τους.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο ΣΚΑΪ είχε αναδείξει το θέμα, επισημαίνοντας ότι εκατοντάδες οικογένειες δεν μπορούν να υποβάλλουν τα χαρτιά τους στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς καθώς λαμβάνεται υπ’ όψιν το εισόδημα που είχαν το 2010, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις δεν είχε ακόμα πληγεί από τις συνέπειες της κρίσης.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ωφελούμενες μπορούν να απευθύνονται στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), Μυλλέρου 73-77, 10436 Αθήνα – Τηλ: 210-5214600, 213-1320600 – email: info@eetaa.gr.

Προσλήψεις ελλήνων νηπιαγωγών στη… Γερμανία

Εν τω μεταξύ, δέκα ελληνίδες νηπιαγωγούς προσέλαβε η ευαγγελική εκκλησία του Μονάχου προκειμένου να στελεχώσει τους βρεφονηπιακούς σταθμούς που έχουν ανάγκη από εξειδικευμένο προσωπικό.

Οι εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα προσλαμβάνονται από την 1η Σεπτεμβρίου και με σύμβαση αορίστου χρόνου.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα Die Welt η υπεύθυνη για τους παιδικούς σταθμούς της εκκλησίας Rosemarie Reichelt, οι νεαρές είναι μεταξύ 25 και 35 ετών και έχουν μεγάλη όρεξη για δουλειά. Μάλιστα οι 8 από αυτές ήταν άνεργες.

Η κ. Reichelt συμπλήρωσε μάλιστα ότι ήδη χρειάζονται και άλλοι νηπιαγωγοί ενώ υπάρχουν και άλλες αιτήσεις από την Ελλάδα.

Χριστίνα Βίδου, Επιμέλεια: Παύλος Χατζηιωαννίδης

Πηγή: skai.gr