Το θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων συζητήθηκε, ως πρώτη προτεραιότητα, στη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ με το Επίτροπο της Ε.Ε., αρμόδιο για θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης, Johannes Hahn.

Σε αυτή την κατεύθυνση, πρωταρχικό ρόλο θα διαδραματίσει η αξιοποίηση της “task force”, η οποία υπάγεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και βρίσκεται στη χώρα μας για να παράσχει τεχνική υποστήριξη στα ζητήματα που θέτει η Ελληνική πλευρά, ώστε η συνεργασία να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη και αποδοτικότερη.

Η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ παρουσίασε αναλυτικά την κατάσταση των ενεργών, ανενεργών και υπό διαδικασία απενεργοποίησης χώρων και την αποτύπωσε για πρώτη φορά με τη παρουσίαση Χάρτη, προκειμένου να γίνει πιο αντιληπτή η συνολική εικόνα ενταγμένη στο «γεωγραφικό χώρο».

Τόσο η Κομισιόν, όσο και η Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, θεωρούν ως μεγάλη προτεραιότητα το θέμα του Κτηματολογίου. Κατά τη συνάντηση, παρουσιάστηκε με μεγάλη λεπτομέρεια η πρόοδος που έχει συντελεστεί, ενώ στο επίκεντρο τέθηκε η διευκόλυνση των διαδικασιών για την επιτάχυνση του έργου.

Στόχος είναι, να έχει ολοκληρωθεί το Εθνικό Κτηματολόγιο μέχρι το 2020.

Ακολούθησαν παρατηρήσεις από τη πλευρά του Επιτρόπου, σε θετικό και εποικοδομητικό πλαίσιο, ενώ ζητήθηκαν χρονοδιαγράμματα για όλη τη πορεία των δράσεων που θα ακολουθήσουν.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε στενή συνεργασία, ενώ το θετικό κλίμα που υπάρχει διευκολύνει τη συνεργασία και τη κατανόηση τόσο των προβλημάτων, όσο και των προσπαθειών που καταβάλει η Ελληνική πλευρά.

Πηγή: energypress.gr