Στόχος της γερμανικής κυβέρνησης παραμένει, “η σταθεροποίηση της Ελλάδας εντός της ευρωζώνης”, δήλωσε πριν λίγη ώρα ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ. Αυτό προϋποθέτει όμως ότι η χώρα θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα, τόσο όσο αφορά τα μέτρα όσο και το χρονοδιάγραμμα.

Σε αυτά τα πλαίσια, συμπλήρωσε ο κ. Ζάιμπερτ, η Γερμανία θα συμβάλει ώστε με “δημιουργικότητα και ελαστικότητα” να αξιοποιηθούν τα διαρθρωτικά και άλλα ταμεία της Ε.Ε. για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας. Είναι ένας δύσκολος δρόμος για την Ελλάδα, επεσήμανε ο Στέφεν Ζάιμπερτ, η αλληλεγγύη προς την χώρα προϋποθέτει όμως και τις προσπάθειες των ίδιων των Ελλήνων.

Αναφορικά με την επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης για επιμήκυνση του χρόνου εφαρμογής του Μνημονίου, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος επέμεινε ότι η όποια συζήτηση με την Αθήνα θα γίνει στη βάση της έκθεσης της τρόικα.

Ως προς τον χρόνο που θα χρειαστεί για να κατατεθεί η έκθεση, ο κ. Ζάιμπερτ σημείωσε ότι το ζητούμενο είναι να είναι εμπεριστατωμένη.

Τέλος, όπως ανακοίνωσε ακόμη ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, την ερχόμενη Πέμπτη 19 Ιουλίου θα συνεδριάσει εκτάκτως το γερμανικό κοινοβούλιο με θέμα την ανακεφαλαιοποίηση των ισπανικών τραπεζών.

Παναγιώτης Κουπαράνης, Βερολίνο, υπεύθ.σύνταξης: Μαρία Ρηγούτσου

Πηγή: skai.gr/DW