Με το «40ο Επετειακό Τιμητικό Βραβείο Ραμσάρ» και τη «Διάκριση Ραμσάρ» βραβεύθηκαν αντιστοίχως ο Δρ Λουκ Χόφμαν (Luc Hoffmann) και ο Θύμιος Παπαγιάννης, οι δύο ιδρυτές του WWF Ελλάς.

Η βράβευση αφορά τη μεγάλη συνεισφορά τους στην ολοκληρωμένη διατήρηση και την αειφόρο χρήση των υγροτόπων ενώ πραγματοποιήθηκε μία ημέρα μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης του διατάγματος για την προστασία 380 μικρών νησιωτικών υγρότοπων.

Η κοινή αναγνώριση των δύο συν-ιδρυτών του WWF Ελλάς είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για την οργάνωση. Ο Δρ Χόφμαν (ένας από τους ιδρυτές του WWF International και ιδρυτής του βιολογικού σταθμού Tour du Valat) και ο Έλληνας αρχιτέκτονας-πολεοδόμος Θύμιος Παπαγιάννης έχουν συχνά εργαστεί μαζί για την προώθηση της προστασίας της φύσης και των υγροτόπων ιδιαίτερα. Ανάμεσα σε άλλα έχουν:

εργαστεί για τη δημιουργία της Πρωτοβουλίας MedWet του Ραμσάρ για τη διατήρηση των Μεσογειακών υγροτόπων,
διατελέσει μέλη του Δ.Σ. του Διεθνούς WWF, αλλά και του WWF Ελλάς.
εργάστηκαν μαζί για την ίδρυση της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών προωθώντας τη διασυνοριακή συνεργασία μεταξύ των λαών της Ελλάδας, Αλβανίας και ΠΓΔΜ. Ο Λουκ Χόφμαν ήταν ο πρώτος πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρίας, τον οποίον διαδέχθηκε ο Θύμιος Παπαγιάννης μέχρι και σήμερα.

“Ο Λουκ και ο Θύμιος αποτελούν για όλους εμάς έμπνευση για να συνεχίσουμε αυτό που εκείνοι ξεκίνησαν πριν από πολλά χρόνια. Τους ευχόμαστε θερμά συγχαρητήρια και τους ευχαριστούμε για την ακούραστη προσφορά τους για την προστασία του Ελληνικού και παγκόσμιου φυσικού περιβάλλοντος”, αναφέρει η οργάνωση στη σχετική ανακοίνωσή της.

Πηγή: energypress.gr