Ο Chase Brandon μετράει 25 χρόνια υπηρεσίας στην CIA (Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών) των Ηνωμένων Πολιτειών. Και μ’ αφορμή την 65η επέτειο από το περιστατικό στην περιοχή Roswell στο Νέο Μεξικό αποκάλυψε ότι υπάρχει μυστικός φάκελος της CIA για την ύπαρξη Αγνώστου Ταυτότητος Ιπτάμενων Αντικειμένων (κοινώς UFO) και ότι η πρόσκρουση εξωγήινου σκάφους “είναι γεγονός”.

Ο πρώην πράκτορας δήλωσε ότι η αλήθεια είναι καλά κρυμμένη σε ένα από τα υπόγεια του αρχηγείου της υπηρεσίας στο Langley. “Ήταν σε μια περιοχή υψίστης ασφαλείας και αυτό το κουτί μου κίνησε την περιέργεια. Είχε μια ετικέτα με την λέξη: Roswell. Έκανα μια μικρή έρευνα. Ξανάβαλα το κουτί πίσω στη θέση και ήξερα πια ότι όλα όσα είχαν γραφτεί ήταν αλήθεια. Δεν ήταν ένα αερόστατο για μελέτη καιρικών φαινομένων. Ήταν αυτό που οι άνθρωποι είχαν αναφέρει αρχικά – ένα σκάφος από άλλο πλανήτη. Όσο για το περιεχόμενο, το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι περιείχε έγγραφα και φωτογραφίες. Για μένα, όμως, αυτά τα στοιχεία ήταν η αδιαμφισβήτητη απόδειξη που επιβεβαίωνε τις δηλώσεις των αυτοπτών μαρτύρων”.

Όταν συνέβη το περιστατικό στο Roswell οι στρατιωτικές αρχές των ΗΠΑ εξέδωσαν αμέσως ένα δελτίο Τύπου, το οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων: “Οι πολλές φήμες γύρω από τον ιπτάμενο δίσκο επιβεβαιώθηκαν χθες όταν ο αξιωματικός της στρατιωτικής βάσης του Roswell είχε την τύχη να γίνει κάτοχος αυτού του δίσκου”. Κι όμως 24 ώρες αργότερα, ο στρατός διασκέδασε την αρχική του τοποθέτηση και ισχυρίστηκε ότι ο υποτιθέμενος ιπτάμενος δίσκος δεν ήταν τίποτε παραπάνω από ένα αερόστατο για μελέτη καιρικών φαινομένων που προσέκρουσε στο έδαφος.

Ο Chase Brandon αποφάσισε τόσα χρόνια μετά να διαχωρίσει τη θέση του και να αμφισβητήσει το ανακοινωθέν του στρατού. Στην 25χρονη θητεία του στην CIA ο Chase Brandon έχει συμμετάσχει σε μυστικές αποστολές κατά της διεθνούς τρομοκρατίας, κατά της διακίνησης ναρκωτικών και κατά του λαθρεμπορίου όπλων. Είναι επίσης συγγραφέας πολλών βιβλίων κατασκοπίας. Δηλώνει ότι δεν προτίθεται να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες όσον αφορά το περιεχόμενο του κουτιού με τα απόρρητα έγγραφα και αποδείξεις. “Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είχε κάποια έγγραφα και φωτογραφίες. Και δεν μπορώ να πω τίποτα περισσότερο για τα περιεχόμενα του κουτιού”, δήλωσε ο πρώην πράκτορας στην αμερικανική εφημερίδα, Huffington Post. Παλιότερα έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα φαίνεται να επαληθεύουν τη θεωρία του Brandon ότι οι αμερικανικές αρχές συγκάλυψαν την αλήθεια για την προσγείωση εξωγήινων στις ΗΠΑ.

Το περιστατικό του Roswell συνέβη τον Ιούλιο του 1947, λίγο έξω από την πόλη. Ήταν μια βροχερή νύχτα, ο ιδιοκτήτης ενός αγροκτήματος βγήκε έξω για να ελέγξει τα πρόβατα του και, σύμφωνα με τα λεγόμενα του, βρήκε κάποια συντρίμμια. Στις 8 Ιουλίου, η τοπική στρατιωτική υπηρεσία εξέδωσε ανακοίνωση για εντοπισμό κομματιών «ιπτάμενου δίσκου».

Η ιστορία έγινε πρωτοσέλιδο στην τοπική εφημερίδα, αντίγραφο της οποίας αναπαράγεται ακόμη για τουριστικούς σκοπούς. Άλλα ειδησεογραφικά πρακτορεία δεν άργησαν με τη σειρά τους να αναπαράγουν την είδηση, κάνοντας γνωστό το Roswell σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Μετά την αναθεωρημένη ανακοίνωση του στρατού ο θρύλος θέλει αξιωματικούς να παραγγέλνουν φέρετρα για παιδιά. Η δυσπιστία του κόσμου στη δεύτερη ανακοίνωση στάθηκε αρκετή για να μετατρέψει το Roswell σε πρωτεύουσα των ΑΤΙΑ.

Πίστευαν κι άλλοι στη συγκάλυψη;

Ο υπολοχαγός Walter Haut ήταν υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων στη στρατιωτική βάση του Roswell, το 1947. Ήταν επίσης ο αξιωματικός που συνέταξε το πρώτο ανακοινωθέν για τη συντριφή του αγνώστου σκάφου έπειτα από διαταγή του συνταγματάρχη, William Blanchard. Ο Αμερικανός υπολοχαγός πέθανε το 2006. Άφησε πίσω του μια ένορκη βεβαίωση με αίτημα να διαβαστεί μετά το θάνατό του. Το κείμενο διατείνεται ότι η ιστορία με το μετεωρολογικό αερόστατο ήταν ψέμα και ότι το πραγματικό αντικείμενο το έκρυψαν σε αποθήκη της βάσης. Λέει μάλιστα ότι δεν είναι μόνο τα συντρίμμια κάποιου σκάφους αλλά και τις σορούς εξωγήινων. Καταλήγει ότι μήνες αργότερα εκτυλλίχθηκε στρατιωτική επιχείρηση του στρατού για την ανάσυρση όλων των συντριμμιών και για να εξαφανιστεί κάθε περίεργο και άγνωστο αντικείμενο από την περιοχή.

Το 1978 ο ειδικός των ΑΤΙΑ, Stanton T. Friedman πήρε συνέντευξη από τον ταγματάρχη Jesse Marcel, ο οποίος είχε αναμειχθεί στην αρχική ανάκτηση των χαλασμάτων το 1947. Ο Marcel εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο στρατός είχε συγκαλύψει την ανάκτηση ενός εξωγήινου σκάφους. Η ιστορία του διαδόθηκε στους κύκλους των ΑΤΙΑ, προβαλλόμενη σε ντοκιμαντέρ για ΑΤΙΑ εκείνης της εποχής. Τον Φεβρουάριο του 1980, η εφημερίδα The National Enquirer διεξήγαγε τη δική της συνέντευξη με τον Marcel, προσελκύοντας εθνική και παγκόσμια προσοχή για το συμβάν του Roswell.

ΑΤΙΑ και στη Λακωνία;

Οι θεάσεις UFO δεν είναι μόνο αμερικανικό προνόμιο. Μαρτυρίες κατοίκων του Γυθείου Λακωνίας αναφέρουν, ότι έχουν παρουσιασθεί φωτεινά αντικείμενα στον ουρανό, ένα εκ των οποίων προσγειώθηκε. Το περίεργο είναι ότι την συγκεκριμένη χρονική στιγμή εκδηλώθηκε γενική διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες το άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο πρωτοεμφανίστηκε στην περιοχή της Παλιόπολης (στις εργατικές κατοικίες και στα Γυμνάσια) του Γυθείου περίπου στις 9 το βράδυ της Τρίτης 29 Απριλίου του 2008.

Περίπου στις 9:15 το βράδυ έγινε μια πρώτη μικρή διακοπή ρεύματος στο Γύθειο και στη συνέχεια στις 10 έγινε ολική διακοπή ρεύματος, όταν ένας μετασχηματιστής της ΔΕΗ κάηκε. Εκείνη την ώρα το φωτεινό αντικείμενο βρισκόταν πάνω από το μετασχηματιστή. Στην περιοχή πάνω από τα Γυμνάσια, λένε οι μαρτυρίες, το ιπτάμενο αντικείμενο έμεινε μέχρι τις 1 τα ξημερώματα και μετά πήγε πάνω από το κοιμητήριο, όπου έμεινε μέχρι τις 4:15.

Στη συνέχεια το αντικείμενο χάθηκε με κατεύθυνση προς την περιοχή της Λίμνης. Την άλλη μέρα το πρωί, κάποιο κάτοικοι παρατήρησαν στην περιοχή της Λίμνης σε έναν αγρό που φαίνεται από τον δρόμο, σχήματα επάνω σε βρόμη. Αυτή ήταν το σημείο που σύμφωνα με της μαρτυρίες, προσγειώθηκαν τα ΑΤΙΑ.

Η μορφή του αντικειμένου, πάντα σύμφωνα με μαρτυρίες, ήταν σφαιρικό σαν μπάλα, χρώματος γρι, με ακανόνιστες γραμμές μέσα του και περιστρεφόταν με συγκεκριμένες κινήσεις και ασύλληπτες ταχύτητες, ενώ γύρω του περιστρεφόταν ένα άλλο φως. Μαρτυρίες επίσης κάνουν λόγω για 5 ΑΤΙΑ, ένα μεγάλο με διάμετρο περίπου 80 – 100 μέτρων και άλλα 4 με διάμετρο περίπου δωματίου, τα οποία πετούσαν μάλιστα και σε χαμηλό ύψος περίπου στα 200 μέτρα. Μεγαλύτερος υποστηρικτής των αφίξεων UFO στην Ελλάδα θεωρείται το μέντιουμ Πητ Παπαδάκος. Έχει δηλώσει παλιότερα: “Εκεί κοντά όπου προσγειώθηκαν βρίσκεται ένας αρχαίος ναός και όπως όλοι γνωρίζετε τα ΑΤΙΑ προτιμούν αρχαιολογικούς χώρους. Ακόμη, δεν θεωρώ τυχαίο το γεγονός ότι το Γύθειο, στην αρχαιότητα, ήταν η γη των θεών. Τίποτα δεν είναι τυχαίο…». Πράγματι…

Της Λένας Χουρμούζη

Πηγή: athensvoice.gr