Νέα έρευνα στις ΗΠΑ είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός νέου χαπιού, το οποίο μπορεί να συμβάλλει μέγιστα στη θεραπεία κατά του HIV.

Το νέο χάπι αποτελεί συνδυασμό τεσσάρων χαπιών διαφορετικών δραστικών ουσιών για την καταπολέμηση του HIV σε μια ημερήσια δόση, η οποία είναι αποδοτική, αλλά και ασφαλής, όπως απέδειξε η σχετική έρευνα.

Πρόκειται για σπουδαία νέα προς την κατεύθυνση της δημιουργίας χαπιών μιας δόσης, δήλωσε Βρετανός ειδικός.

Το HIV εξακολουθεί να είναι ανίατη πάθηση που προϋποθέτει θεραπεία με το συνδυασμό πολλαπλών φαρμάκων. Αυτό σημαίνει ότι ένας ασθενής αναγκάζεται να καταναλώνει πολλές δόσεις φαρμάκων καθημερινά, με κίνδυνο να παραλείψει κάποια από αυτές, γεγονός που θα μπορούσε να έχει θανατηφόρες συνέπειες. Για το λόγο αυτό η δημιουργία χαπιών που συνδυάζουν πολλές δραστικές ουσίες κάνουν την ζωή των ασθενών πιο εύκολη.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, Πολ Σαξ, είναι πολύ σημαντικό για τους οροθετικούς να ακολουθούν με θρησκευτική ευλάβεια την θεραπεία τους, καθώς η παράλειψη μιας δόσης θα μπορούσε να βοηθήσει τον ιό να αποκτήσει ανοσία στο φάρμακο. Αναμφισβήτητα η θεραπεία του ενός χαπιού θα βοηθήσει σημαντικά στην καταπολέμηση του HIV, τονίζει ο Στιβ Τέιλορ του νοσοκομείου του Μπέρμινχαμ. «Έχουμε καταφέρει πολλά από τότε που ασθενείς κατανάλωναν 40 χάπια, τρεις φορές τη μέρα».

Πηγή: skai.gr