Η Ρωσία διαθέτει ακριβή στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν ότι το τουρκικό αεροσκάφος που καταρρίφθηκε από τη Συρία, στις 22 Ιουνίου, είχε παραβιάσει το συριακό εναέριο χώρο, υποστήριξε ρωσική στρατιωτική πηγή στο πρακτορείο Ιντερφάξ.

 Ωστόσο, η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί μεχρι στιγμης επισήμως από τη Μόσχα.

“Έχουμε δεδομένα για την ακριβή θέση του αεροσκάφους της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας μέχρι και τη στιγμή της κατάρριψής του από τη συριακή αεράμυνα. Τα δεδομένα αυτά επιβεβαιώνουν χωρίς αμφιβολία το γεγονός ότι το αεροσκάφος παραβίασε τον συριακό εναέριο χώρο», σημείωσε πηγή, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της.

Παρ’ όλο που μέχρι στιγμης, η Μόσχα δεν εχει επιβεβαιώσει την πληροφορία, ωστόσο, το Σαββατοκύριακο, ο υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, είχε δηλώσει ότι η Ρωσία διαθέτει πληροφορίες για τη θέση του τουρκικού αεροσκάφους και ότι είναι διατεθειμένη να μοιραστεί αυτά τα στοιχεία.

Μετά την κατάρριψη του F-4 Phantom η Άγκυρα υποστήριξε ότι το αεροσκάφος βρισκόταν σε διεθνή εναέριο χώρο ενώ η Δαμασκός επιμένει ότι είχε περάσει στο συριακό εναέριο χώρο, πληροφορία που επιβεβαίωσε το Σάββατο και η αμερικανική εφημερίδα Γουόλ Στριτ Τζέρναλ επικαλούμενη πηγές των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Σύροι λιποτάκτες στην Τουρκία

Εν τω μεταξυ, δεκάδες Σύροι στρατιωτικοί, μεταξύ των οποίων κι ένας στρατηγός, λιποτάκτησαν και κατέφυγαν στην Τουρκία, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή.

Μεταξύ των 85 στρατιωτικών περιλαμβάνονται ένας στρατηγός, ένας συνταγματάρχης, ένας αντισυνταγματάρχης και 18 άλλοι αξιωματικοί, σημειώνει το πρακτορείο, επικαλούμενο τις τοπικές αρχές.

Πηγή: skai.gr