Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαμαρά με Βενιζέλο και Κουβέλη

Για ευρύτατη και σε βάθος συζήτηση του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση για τις προγραμματικές δηλώσεις έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

Πρόσθεσε ότι οι επαφές των αρχηγών θα συνεχισθούν, ενώ ερωτηθείς για την ημέρα που θα αρχίσουν οι προγραμματικές είπε πιθανότατα την Πέμπτη ή την Παρασκευή, θα υπάρξει ενημέρωση.

Στη συνάντηση πήρε μέρος και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Νωρίς το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε ευρεία διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, ενόψει της έλευσης της τρόικας.

Μετά τη σύσκεψη ο κ. Κεδίκογλου τόνισε ότι αν η κυβέρνηση πείσει πως με μια άλλη συνταγή μπορεί να πετύχει τους ίδιους στόχους τότε μπορεί να κάνει προσαρμογές στο πρόγραμμα.

Χαρακτήρισε πολύ δύσκολη τη διαπραγμάτευση και πρόσθεσε ότι στο κείμενο της προγραμματικής σύγκλισης η κυβέρνηση έχει βάλει στόχους τετραετίας και ανάλογα με το ποτέ ωριμάζουν θα θέτει τα ζητήματα.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο,Τρίτη, καταφθάνουν τα τεχνικά κλιμάκια -πέντε ομάδες ελεγκτών- οι οποίες θα πραγματοποιούν συνεχείς επαφές για την πρόοδο των μέτρων του μνημονίου, σε όλους τους κρίσιμους τομείς.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με πληροφορίες, την Πέμπτη καταφθάνουν τα υψηλόβαθμα στελέχη της, ενώ αμέσως μετά την ορκωμοσία του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, θα ξεκινήσουν κύκλο επαφών με υπουργούς, κόμματα και φορείς.

Πηγή: skai.gr