Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση. Αντικείμενο των συνομιλιών είναι η χάραξη εθνικής γραμμής ενόψει των επαφών με την τρόικα. Στη συνάντηση συμμετέχει και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η ευρεία διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, ενόψει της έλευσης των εκπροσώπων της τρόικα στην Αθήνα.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου τόνισε ότι εάν η τρόικα πεισθεί πως με μια διαφορετική συνταγή η Ελλάδα μπορεί να πετύχει τους ίδιους στόχους, τότε υπάρχει η δυνατότητα επίτευξης προσαρμογών στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Παρά ταύτα, ο κ. Κεδίκογλου παραδέχτηκε ότι η διαπραγμάτευση θα είναι πολύ δύσκολη, προσθέτοντας πως στο κείμενο της προγραμματικής σύγκλισης εντάσσονται στόχους 4ετιας και ανάλογα με το ποτέ ωριμάζουν η κυβέρνηση θα θέτει τα σχετικά ζητήματα.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο καταφθάνουν τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικα, τα οποία θα πραγματοποιούν συνεχείς επαφές για την πρόοδο των μέτρων του μνημονίου, σε όλους τους κρίσιμους τομείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Πέμπτη καταφθάνουν τα υψηλόβαθμα στελέχη της τρόικα, ενώ αμέσως μετά την ορκωμοσία του υπουργού οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, θα ξεκινήσουν κύκλο επαφών με υπουργούς, κόμματα και φορείς.

Πηγή: skai.gr