Το κάπνισμα αποτελεί μία καθημερινή συνήθεια για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο το κόσμο. Η σχετικά χαμηλή τιμή του καπνού αλλά και η εύκολη πρόσβαση σε τσιγάρα είναι παράγοντες που διατηρούν σε υψηλά ποσοστά τους καπνιστές που υπάρχουν στην κοινωνία. Τα πρόσφατα μέτρα που εφαρμόστηκαν στην χώρα μας σχετικά με το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους δημιούργησε πρόβλημα τόσο στους καταστηματάρχες όσο και στους καπνιστές οι οποίοι δυσκολεύονται να απολαμβάνουν το τσιγάρο τους όποτε και όπου εκείνοι επιθυμούν.

Κάτι παρόμοιο τέθηκε σε ισχύ και στην Ιαπωνία όπου απαγορεύτηκε να καπνίζουν οι πολίτες σε κλειστούς χώρους όπως καφετέριες, pub, εστιατόρια, ακόμα και στον δρόμο. Αυτό ήταν κάτι αρνητικό καθώς πολλοί Ιάπωνες πλέον δεν μπορούσαν να απολαμβάνουν την καθημερινή τους συνήθεια ελεύθερα.

Επιπρόσθετα η Ιαπωνική κυβέρνηση εξήγγειλε ότι θα μειώσει τους καπνιστές στο 50% στην επόμενη δεκαετία.

Μία εταιρεία καπνού λοιπόν η General Holdings δημιουργήσε ένα χώρο για καπνιστές όπου οι τελευταίοι θα μπορούν να απολαμβάνουν το κάπνισμα όπως τις παλιές καλές μέρες. Με την επινόηση του Ippuku, μία μεγάλης κτιριακής εγκατάστασης ή οποία προσφέρει στον καπνιστή όλες τις ανέσεις που χρειάζεται.

Πρόκειται για ένα είδος λέσχης που θα είναι ανοιχτό από τις 6π.μ έως τα μεσάνυχτα, με άρτιο εξοπλισμό όπως εξαερισμό υψηλής απόδοσης, αρωματικά χώρου, αυτόματους πωλητές αναψυκτικών, μουσική υπόκρουση, τηλεοράσεις και δωρεάν Internet.

Αναμένεται πως θα είναι η νέα μόδα για τους καπνιστές το προσεχές διάστημα. Η εγκατάσταση θα τεθεί σε λειτουργία στις 3 Ιουλίου και θα ανοιξουν σε διάφορες τοποθεσίες στο Tokyo.

Συνολικά αναμένεται να λειτουργήσουν 36 λέσχες στο Tokyo μέχρι το τέλος του 2015

Οι επισκέπτες θα είναι σε θέση να πληρώσουν είτε την επίσκεψη η οποία στοιχίζει λιγότερο από 0,5€ είτε διάφορα πακέτα συνδρομών (ημερήσιο: 1€ περίπου, εβδομαδιαίο: 5€ περίπου, μηνιαίο: 18€ περίπου)