Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τουρνουά Grand Slam του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Volley. Στους ημιτελικούς ανδρών προηγήθηκαν οι Ξενάκης -Μπιλλήρης και Κοτσιλιάνος – Ζουπάνης που κέρδισαν με 2-0 σετ αντίστοιχα τους Μανιώπουλο – Ρουμελιωτάκη και Λορντ – Μπλατζκόφσκι. Στις γυναίκες οι κύπριες Αγγελοπούλου – Κωνσταντίνου επικράτησαν των Δηλαβέρη -Νικολαΐδου με 2-0. Πήραν έτσι το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό των γυναικών αντιμετωπίζοντας τις Αρβανίτη – Τσιαρτσιάνη.
Ο Μάνος Ξενάκης και ο Φερνάντο Μπιλλήρης ήταν οι μεγάλοι νικητές του Grand Slam Beach Volley της Θεσσαλονίκης. Μπιλλήρης – Ξενάκης έκαναν το δύο στα δύο, επικρατώντας με 2-0 των Ζουπάνη – Κοτσιλιάνου. Οι νικητές δεν είχαν εύκολο έργο, ωστόσο στο πρώτο σετ κατάφεραν να πάρουν μια διαφορά δύο πόντων 12-10 και παρά το γεγονός ότι οι Ζουπάνης – Κοτσιλιάνος, ισοφάρισαν σε 15-15, κατάφεραν να πάρουν το σετ με 21-17. Στο δεύτερο, η κατάσταση ήταν διαφορετική καθώς οι Ζουπάνης – Κοτσιλιάνος είχαν πάρει μια διαφορά τριών πόντων με 17-14, που όμως εξανεμίστηκε μετά από ένα σερί 4-0 από Ξενάκη και Μπιλλήρη, οι οποίοι έχασαν δύο ματς μπολ στο 20-18 και πήγαν το σετ στη ρωσική ρουλέτα. Τελικά όμως δύο λάθη από τους ηττημένους στο 24-24, έδωσαν τη νίκη στους Ξενάκη και Μπιλλήρη.

Χωρίς δυσκολία και πραγματοποιώντας ένα πολύ καλό τεστ λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγωνες του Λονδίνου, Βίκυ Αρβανίτη και Μαρία Τσιαρτσιάνη δεν δυσκολεύτηκαν να πάρουν την πρώτη θέση στο Γκραν Σλαμ της πλατείας Αριστοτέλους καθώς νίκησαν με 2-0 τις Κύπριες φιναλίστ Αγγελοπούλου – Κωνσταντίνου. Η εμπειρία και η ικανότητα της εθνικής ομάδας, βοήθησε τις Αρβανίτη – Τσιαρτσιάνη να πάρουν τη νίκη. Η Μανωλίνα Κωνσταντίνου, μετά το τέλος της αναμέτρησης, δήλωσε: «Στο τέλος φάνηκε ποιες πηγαίνουν στο Λονδίνο και το αξίζουν.»

Στο πρώτο σετ, Αγγελοπούλου και Κωνσταντίνου άντεξαν για μεγάλο διάστημα στην πίεση των Ελληνίδων με αποτέλεσμα να έχουμε ένα ενδιαφέρον σετ. Ωστόσο στο τέλος η εθνική ομάδα ήταν πιο ψύχραιμη και επικράτησε με 21-18.

Στο δεύτερο σετ η Βίκυ Αρβανίτη και η Μαρία Τσιαρτσιάνη έφερε ένα εύκολο 21-11.

«Χαιρόμαστε που επιστρέφουμε σε αυτούς τους αγώνες. Ήταν μια άρτια διοργάνωση και ο κόσμος ανταποκρίθηκε και τον ευχαριστούμε γιατί τον είχαμε ανάγκη ενοψει Λονδίνου», δήλωσε η Βίκυ Αρβανίτη, ενώ η Θεσσαλονικιά, Μαρία Τσιαρτιάνη έδωσε πιο προσωπικό χαρακτήρα στα λεγόμενά της:«Είναι πολύ ευχάριστο που έπαιξα στην πατρίδα μου. Ήταν μια πολύ καλή διοργάνωση και μακάρι να καθιερωθεί στην Θεσσαλονίκη, γιατί ο κόσμος αγκάλιασε το Μπιτς Βόλεϊ»

Στην Αριστοτέλους για τους τελικούς ανδρών και γυναικών βρέθηκε και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία της διοργάνωσης και προανήγγειλε συνέχεια στη συνεργασία του Δήμου με την ΕΟΠΕ.

«Ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για όλους μας, και για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά και για την Ομοσπονδία, το οποίο κερδήθηκε και είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι για αυτό. Έγινε μία πραγματικά πολύ όμορφη διοργάνωση που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των Θεσσαλονικιών, όπως αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι το τριήμερο των αγώνων κατέκλυσαν την Πλατεία Αριστοτέλους. Συνεπώς, θεωρώ ότι άξιζε τον κόπο, ενώ η Ομοσπονδία, από την πλευρά της, απέδειξε ότι ξέρει πώς να διοργανώνει τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις».

Απο τη Γεωργία Μαρτίκα για το Κάθε Μέρα.