Ο Κώστας Μήτρογλου μίλησε αποκλειστικά στον Αποστόλη Λάμπο και το novasports.gr για το όνειρο του EURO αλλά και για το όνειρο της κόντρας με τη Γερμανία. Ο πρώτος Έλληνας σκόρερ της Superleague δηλώνει έτοιμος να βοηθήσει.

Ο Κώστας Μήτρογλου έχει σκοράρει κόντρα στην Γερμανία αγωνιζόμενος στις μικρές Εθνικές μας ομάδας και παρότι γερμανοθρεμμένος είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα με το ελληνικό εθνόσημο στο στήθος.

Για πρώτη φορά σε μεγάλη διοργάνωση, πρώτος Έλληνας σκόρερ της Superleague ζει κάθε στιγμή στην Πολωνία και περιμένει κάθε παραμικρή ευκαιρία για να ξεδιπλώσει το ταλέντο του.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην ομάδα και στην προσπάθειά της για διάκριση στο Ευρωπαϊκό. Ήταν πάντα όνειρό μου να βρεθώ σε μια τέτοια διοργάνωση και ευχαριστώ όσους με βοήθησαν ώστε να τα καταφέρω. Είμαι χαρούμενος που μπορώ να βοηθήσω την εθνική μας ομάδα.

Από τότε που είχα πάει στον Πανιώνιο, αλλά και στον Ατρόμητο, ο στόχος μου ήταν να βοηθάω την ομάδα μου και μέσα από αυτό να δείξω ότι μπορώ να αγωνιστώ στην Εθνική Ελλάδος.»

«Μπορούμε στα δύσκολα»

Η πρώτη του εμφάνιση κόντρα στην Τσεχία δεν συνοδεύτηκε από επιτυχία, ωστόσο μέσα από τα προβλήματα της η Εθνική ομάδα γίνεται πιο δυνατή σύμφωνα με τον επιθετικό του Ολυμπιακού.

«Ήταν λογικό να είμαστε όλοι λίγο στεναχωρημένοι για όσα έγιναν με την Τσεχία. Ωστόσο ήμασταν στεναχωρημένοι και με αυτό που συνέβη στον Αβραάμ. Όμως ξεχάσαμε γρήγορα τα προβλήματά μας, παίξαμε και για τον Αβραάμ και για τον κόσμο και καταφέραμε με τη Ρωσία να περάσουμε στην επόμενη φάση.

Όπως έχουν πει και οι συμπαίκτες μου, σε παιχνίδια όπως αυτό με τη Ρωσία ή με οποιονδήποτε δυνατό αντίπαλο, αν κάνουμε σωστά αυτά που μας λέει ο προπονητής μας και είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό, μπορούμε να κερδίσουμε κάθε αντίπαλο.»

«Να ακούσουμε τον Σάντος»

Αν οι διεθνείς μας κάνουν πράξη τις επιταγές του Φερνάντο Σάντος και μπουν δυνατά από το πρώτο κιόλας λεπτό, τότε δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα ακόμα κι αν γνωρίζουν ότι το φαβορί είναι η Γερμανία.

«Είμαστε συγκεντρωμένοι όπως και πριν το ματς με τη Ρωσία και όπως πριν κάθε ματς. Θα μπούμε από το πρώτο λεπτό δυνατά και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτά που μας λέει ο προπονητής μας.

Πρέπει να προσέξουμε πολύ. Είναι πολύ γρήγοροι παίκτες. Θα μπουν από το πρώτο λεπτό φουλ για να μας βάλουν γκολ. Εκεί πρέπει να προσέξουμε και όπως είχα πει, είμαστε το αουτσάιντερ και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε, όπως με τη Ρωσία.»

«Όνειρο μου η κόντρα με τη Γερμανία»

Γερμανοθρεμμένος ο Κώστας Μήτρογλου, αλλά με ελληνική ψυχή ανέλυσε στον Αποστόλη Λάμπο το ότι δεν έχει ανάμικτα συναισθήματα για την αναμέτρηση και πως το μόνο που μετρά είναι η πρόκριση για την οποία είναι απόλυτα έτοιμος να βοηθήσει.

«Όλοι οι επιθετικοί της Εθνικής ομάδας ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και έχουν το ένστικτο για να σκοράρουν. Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό. Εγώ περιμένω την ευκαιρία μου και όποτε με χρειαστεί ο προπονητής εγώ θα είμαι έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα. Δεν ξέρω αν θα σκοράρω, αλλά θα είμαι έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα.

Για μένα ήταν ένα όνειρο να παίξουμε με τη Γερμανία. Από την αρχή που ήμασταν εδώ, το σκεφτόμουν πάντα σαν ένα όνειρο. Δε νιώθω περίεργα που παίζουμε εναντίον τους, αντιθέτως είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό και όπως είναι λογικό θέλω να τους κερδίσουμε.»

Πρόκριση στα πέναλτι

Κλείνοντας την κουβέντα μας ο Κώστας Μήτρογλου ξεκαθάρισε πως ναι η Εθνική μας ομάδα μπορεί να κοιτάξει στα μάτια ένα εκ των φαβορί της διοργάνωσης.

«Εννοείται πως έχουμε ελπίδες πρόκρισης. Είτε στα πέναλτι, είτε με μισό γκολ έχουμε ελπίδες πρόκρισης.»

Αποστολή: Αποστόλης Λάμπος

Πηγή: novasports.gr