Αισιόδοξη ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν στη σύνοδο κορυφής των G20 στο Λος Κάμπος του Μεξικού θα συντελέσουν στην ανάκαμψη της ευρωζώνης και στην αποκατάστασης της παγκόσμις εμπιστοσύνης εμφανίζεται η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ σε μήνυμά της για τα αποτελέσματα της συνόδου.

Η κ. Λαγκάρντ χαιρετίζει τις δεσμεύσεις των ηγετών για ενίσχυση του Ταμείου με πρόσθετους πόρους (συνολικά 456 δισεκατομμύρια δολάρια) για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού τείχους προστασίας.

Στο μήνυμά της, η επικεφαλής του ΔΝΤ δηλώνει επίσης ότι η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει ακόμη σειρά αβεβαιοτήτων, και η εμπιστοσύνη πρέπει να αποκατασταθεί.

«Ανησυχούμε όλοι για την Ευρώπη, ιδιαίτερα η ζώνη του ευρώ. Στο Λος Κάμπος (σ.σ το τουριστικό θέρετρο που πραγματοποιήθηκε η σύνοδος) οι σπόροι ενός πανευρωπαϊκού σχεδίου ανάκαμψης φυτεύτηκαν. Αυτό πρέπει να αναγνωριστεί. Οι ευρωπαίοι ηγέτες δεσμεύθηκαν να λάβουν ουσιαστικά μέτρα για τη διαφύλαξη της ακεραιότητας και της σταθερότητας της ζώνης του ευρώ» τονίζει χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό, η επικεφαλής του ΔΝΤ χαιρετίζει την πρόθεσή των ευρωπαίων ηγετών να εξετάσουν τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για μια ολοκληρωμένη οικονομική αρχιτεκτονική. «Προσβλέπω σε περαιτέρω συζήτηση των μέτρων όταν επισκεφθώ την Ευρώπη αυτή την εβδομάδα για να ολοκληρώσω την ετήσια έκθεση του Tαμείου για την ευρωζώνη» αναφέρει.

Πηγή: skai.gr